Winnend DeVeDo plaatst zich voor bekerfinale

DeVeDo plaatst zich voor bekerfinale.

De Ermelose rolstoelbasketbalploeg DeVeDo heeft zich op zaterdag 3 februari 2024 geplaatst voor de finale van de beker. In sportcentrum Zanderij versloeg de ploeg in de halve finale Sunrise Medical Braves uit Doorn met 56-48. Julia van der Sprong was topscorer van deze wedstrijd.

Van Bram Burggraaff.

Scherp
Voor DeVeDo was het de allereerste thuiswedstrijd in het nieuwe Sportcentrum ‘Zanderij’ sinds de verhuizing vanuit Calluna. Beide ploegen begonnen scherp aan het duel en dat was terug te zien aan de stand, die tot halverwege het eerste kwart punt-voor-punt gelijk op ging.

Klein gat
De Ermelose rolstoelbasketbalploeg slaagde er daarna in om een klein gat te creëren bij 19-14. In het tweede kwart liep DeVeDo eerst verder uit, maar Sunrise Medical Braves kwam voor rust terug tot 30-26. Na de pauze liepen de gasten nog twee punten in en lag de wedstrijd weer helemaal open.

Op voorsprong
Dankzij drie scores op rij creëerde de thuisploeg opnieuw een gat en aan het einde van het derde kwart was de Ermelose ploeg uitgelopen naar een 48-39 voorsprong. In het laatste kwart van de wedstrijd miste DeVeDo drie kansen. De uitploeg profiteerde door het verschil terug te brengen tot twee punten bij de stand 48-46 en 50-48.

Zaterdag 23 maart 2024
In het laatste deel van de wedstrijd verdedigde DeVeDo goed en bepaalde de eindstand op 56-48, waarmee het zich plaatste voor de eindstrijd. De finale wordt op zaterdag 23 maart 2024 gespeeld tegen RBVM uit Middelburg, de winnaar van de andere halve finale.