EFC’58 verliest in matige wedstrijd van ‘s-Heerenbroek

EFC JO17-1 is kampioen geworden door in een bloedstollende wedstrijd SDVB JO17-3 met 3-4 te verslaan.

EFC’58 heeft zaterdag 3 februari 2024 de uitwedstrijd tegen ’s-Heerenbroek met 2-0 verloren. Een slecht veld en de harde wind zorgden voor moeilijke omstandigheden. De Ermelose derdeklasser blijft hekkensluiter met 2 punten uit 14 duels.

Van Bram Burggraaff.

Zomaar
EFC’58 kreeg in de beginfase enkele mogelijkheden, maar een schot van Ilyas Rajini in de 9e minuut ging net naast en Accasi Oujana King zag even later zijn inzet voorlangs gaan. In de 11e minuut opende ’s-Heerenbroek de score. Uit een vrije trap stuiterde de bal zonder door iemand geraakt te worden zomaar in het doel: 1-0.

Net naast
De gasten herpakten zich en voetbalden het meest op de helft van de thuisploeg, die via een vrije trap en twee corners wel het meest gevaarlijk was. Twee vrije trappen voor EFC belandden in de handen van de keeper en op slag van rust schoot King net naast.

Op de stip
Na rust probeerde de ploeg van Jaap de Vries het tij te keren. Na ongeveer een uur spelen, kon een strakke bal voorlangs het doel van ’s-Heerenbroek net niet binnen gegleden worden door Accasi Oujana King. Het bleef een rommelige wedstrijd met flipperkastvoetbal. In de 77e minuut tikte Kevin Schuur een doorgebroken speler van de thuisploeg aan. De bal ging op de stip en de keeper van EFC’58 moest met rood vertrekken.

Naar behoren
De Ermelose ploeg was door zijn wissels heen, zodat veldspeler Ali El Haddadi de ondankbare taak kreeg het doel te verdedigen. Dat deed hij naar behoren, want nadat ’s Heerenbroek uit de strafschop 2-0 had gescoord, stopte Ali Haddadi een tweede toegekende penalty.

Zaterdag 24 februari 2024
Na twee vrije weekenden hervat EFC’58 de competitie op zaterdag 24 februari 2024 met een thuiswedstrijd tegen koploper ZAC, dat tegen Hattem twee kostbare punten liet liggen door met 2-2 gelijk te spelen. De Ermelose derdeklasser verloor de uitwedstrijd op 30 september 2023 met 2-0.

Goed nieuws
Goed nieuws van de EFC’58-jeugd: Het JO17-1 team eiste dankzij een 3-4 overwinning op SDVB JO17-3 het kampioenschap voor zich op. De verlossende winnende treffer viel pas zes minuten voor het eindsignaal. De felicitaties gaan naar de spelers Twan, Levi, Julian, Tobias, Sten, Mats, Minne, Hidde, Niels A, Niels P, Tim, Simon, Luca, Lucius, Jeran, Diwan en de trainers Joey en Mikolay.