Dindoa verslaat Drachten en blijft in kampioensrace

Dindoa verslaat Drachten en blijft in kampioensrace.

Dindoa heeft op zaterdag 20 januari de uitwedstrijd tegen Drachten / Van der Wiel met 18-22 gewonnen en liep daardoor twee punten uit op de Friezen. De Ermelose ploeg staat nu met 12 punten uit 8 duels op de tweede plaats met twee punten achterstand op koploper AVO uit Assen, komende zaterdag de tegenstander in Ermelo. De wedstrijd in de Dindoahal begint om 18.40 uur.

Van Bram Burggraaf. Verslag Roy van Boven. Foto: Rik van de Bos.

Fysiek sterk
Dindoa begon goed aan de wedstrijd met een openingstreffer van Saskia Lieman. Drachten pareerde vrijwel meteen met de gelijkmaker. De ploeg uit Friesland heeft dit seizoen bewezen fysiek sterk te zijn en dat kwam ook deze wedstrijd tot uiting. Zowel in de aanvallende als in de verdedigende rebound moest Dindoa er hard aan trekken.

Stuivertje wisselen
Tot een echt verschil op het scorebord tussen beide ploegen kwam het in de eerste helft niet. Het bleef stuivertje wisselen tot aan de rust met wisselende doelpuntenmakers en voorsprongen. De thee werd opgezocht met een 9-9 stand.

Geen opstootjes
De tweede helft bleef qua spelbeeld aanvankelijk ongewijzigd. Er werd aan beide kanten veel strijd geleverd en de fysieke duels werden niet geschuwd. Noemenswaardig was echter ook de sportiviteit. Gedurende de hele wedstrijd waren er geen opstootjes of ongeregeldheden.

Spannend
Het bleef onverminderd spannend en een kleine vijf minuten voor tijd stond er een 16-18 voorsprong voor de bezoekers op het scorebord. Kort daarop scoorde Drachten de aansluitingstreffer. Goudhaantje Gerwin Bosch bracht het verschil weer op twee punten (17-19) met nog tweeënhalve minuut te gaan. Daarna was het aanhaken of afhaken voor de thuisploeg. Het werd het laatste.

Op slot
Anderhalve minuut voor tijd verzilverde Roy van Boven een strafworp, waarmee de wedstrijd op slot ging. Het slotakkoord was voor Tom van den Berg, die met een benutte strafworp de eindstand op 18-22 bepaalde.

Doelpunten: Saskia Lieman 7, Lars van der Velde 4, Tom van den Berg 4, Roy van Boven 3, Alain ter Horst 1, Bjarne Sinneker 1, Aniek Odding 1, Gerwin Bosch 1.

Titelconcurrent
Het was een mooie wedstrijd met uiteindelijk zwaarbevochten punten voor Dindoa. Toen de Ermelose ploeg na twee zaalwedstrijden op nul punten stond, had men niet durven hopen dat er op zaterdag 27 januari een rechtstreekse confrontatie zou zijn met titelconcurrent AVO. Voor Dindoa wordt het zonder twijfel de belangrijkste wedstrijd van het seizoen. De Assenaren wonnen afgelopen zaterdag met 28-14 van Odik en zijn koploper met slechts twee punten voorsprong op Dindoa, dat de uitwedstrijd met 16-15 verloor.

Tweede team
Het zijn spannende weken voor de selectie van Dindoa, want ook het tweede team is volop in de race om het kampioenschap. Afgelopen zaterdag werd in Friesland het eerste puntje gemorst met een 18-18 gelijkspel tegen Drachten 2. Zaterdag 27 januari volgt de thuiswedstrijd tegen AVO 2, dat slechts één punt achterstand heeft op de koploper uit Ermelo; aanvang 17.00 uur.