NK korfbal voor G-teams op sportpark ‘De Zanderij’

Stralend weer tijdens het NK korfbal van G-team op sportpark ‘De Zanderij’.
Stralend weer tijdens het NK korfbal van G-team op sportpark ‘De Zanderij’.
Foto: archief Jan de Roo

De 214e aflevering van ‘Sportartikelen uit de oude doos’ van donderdag 5 en 12 juni 2003 is een voorbeschouwing op en een verslag van het NK Korfbal voor G-teams dat op zaterdag 7 juni 2003 werd gehouden op sportpark ‘De Zanderij’.

Door Grietje-Akke de Haas.

Korfbalclub Ermelo
Komende zaterdag vindt op het veld van KC Ermelo op sportpark ‘De Zanderij’ het Nederlands Kampioenschap korfbal voor G-teams plaats. Het Koninklijk Nederlands Korfbal Verbond (KNKV) heeft de organisatie van het toernooi toegewezen aan Korfbalclub Ermelo vanwege het 20-jarig bestaan van de club. Er nemen 10 teams uit heel Nederland deel aan het kampioenschap; zij worden ingedeeld in twee poules. Om 10.00 uur beginnen de eerste wedstrijden die tweemaal tien minuten zullen duren. De finale is gepland van 15.30 tot 15.50 uur, waarna de prijsuitreiking volgt.

Nevenactiviteiten
Er zijn deze dag ook veel nevenactiviteiten, zoals poppentheater Punch, een luchtkussen en Oudhollandse spelen. Een groot aantal vrijwilligers van KC Ermelo wordt zaterdag ingezet om alles in goede banen te leiden. De Ermelose Korfbalclub heeft al tien jaar een G-team onder haar hoede. Aanvankelijk waren de leden bewoners van ’s Heerenloo, maar er zijn inmiddels ook spelers en speelsters uit Putten en Harderwijk bij. Mensen met een verstandelijke beperking kunnen zaterdag langskomen om te zien of zij korfbal leuk vinden. Als dat zo is, kan men vrijblijvend één of meerdere trainingen volgen bij KC Ermelo. In overleg met de leiding van het G-team kan dan besloten worden om lid te worden.

Opening wethouder
Het Nederlands Kampioenschap korfbal voor verstandelijk gehandicapten werd op zaterdag 7 juni om 9.15 uur geopend door wethouder Roelofsen. Na de voorstelling van de teams kwamen vertegenwoordigers van iedere vereniging naar voren met de clubvlaggen die later wapperden in de door de gemeente Ermelo geplaatste vlaggenmasten. Vervolgens werden door de deelnemers ballonnen in de eigen clubkleuren opgelaten, wat een feestelijk schouwspel was.

Ideale weersomstandigheden
Het toernooi werd gespeeld onder ideale weersomstandigheden. Van de 10 deelnemende teams was Wion uit Rotterdam uiteindelijk de sterkste. De finale tegen KCC Van Santen uit Capelle aan de IJssel eindigde in 3-3, waarna 8 spelers van ieder team een strafworp moesten nemen. De uitslag was 4-2 in het voordeel van de Rotterdamse titelverdediger. In de wedstrijd om de derde en vierde plaats won Sporting Trigon uit Leiden met 3-1 van KOAG uit Krimpen aan de IJssel. Na afloop werd ook de prijsuitreiking verricht door wethouder Roelofsen. Het G-team van KC Ermelo kon geen hoge ogen gooien. De eerste drie wedstrijden werden verloren, maar de laatste wedstrijd tegen HKC leverde een 3-1 overwinning op dankzij treffers van John en Fernando Postma en Thea v.d. Broek.

Sponsors
Het NK werd mede mogelijk gemaakt door medewerking EFC’58, de gemeente Ermelo, alsmede de sponsoring van o.a. Banketfabriek ‘Het Sluisje’, Ermelo’s Weekblad, het Kontakt, Loonbedrijf van Beek, Autobedrijf Gert v.d. Berg, J. Knossen, Eetcafé De Vos, Doppenberg doe-het-zelf, Mc Donalds strand Horst, Jan en Rija Bosman, Calmare cosmetics, notariskantoor Pot & Koekoek, Bimo Bouw, Boni Supermarkt, Notariskantoor Doorn, Drielanden groenvoorziening en de Tapijthal.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen