Wedstrijdzwemmer Zsofi Bouw (12) uit Ermelo wordt Gelders kampioen

Zsofi Bouw met haar gouden medaille.
Zsofi Bouw met haar gouden medaille.
Foto: Eigen foto

Wedstrijdzwemmer Zsofi Bouw (12) uit Ermelo is afgelopen weekend in haar leeftijdscategorie, Gelders kampioen geworden op het onderdeel 100m vlinderslag voor dames. Een opsteker van jewelste voor de Ermelose die ervan droomt om ooit mee te doen aan de Olympische Spelen.

Olympische droom
Een jaar terug vertelde Zsofi over haar Olympische droom. Die kreeg vorm toen ze zo snel bleek, dat ze zich voor de eerste keer plaatste voor de Gelderse Sprintkampioenschappen kortebaan 2023, die werden gehouden op 21 en 22 januari in het Sportfondsenbad Erica Terpstra in Nijmegen. Zsofi deed mee aan de onderdelen; de vrije slag, de wisselslag en de vlinderslag. Al viel ze die keer buiten de medailles, drie persoonlijke records zwom ze toen wel.

De snelste
Afgelopen weekend, zaterdag 12 en zondag 13 januari, vonden de Gelderse Sprintkampioenschappen kortebaan ook plaats in het Sportfondsenbad Erica Terpstra in Nijmegen. Deze keer nam Zsofi deel aan maar liefst zes afstanden; 100m vrije slag, 50m rugslag, 100m rugslag, 50m vlinderslag, 100m vlinderslag en 100m wisselslag. Op de 100m vlinderslag was ze de snelste wat haar een gouden medaille opleverde.

Een gouden plak en vijf persoonlijke records
“Kijk eens naar dit filmpje”, vertelt moeder Anneke enthousiast, “je ziet gewoon dat Zsofi er naartoe werkt om haar tegenstander in te halen. En bij het keerpunt lukt het! Ze finisht ruim een seconde eerder.” Anneke is maar wat trots op haar dochter. “Ze heeft niet alleen een gouden plak gewonnen, maar ook nog eens vijf persoonlijke records gezwommen!”

Overstap
De successen die Zsofi heeft behaald motiveren haar enorm, weet haar moeder. Het bewijst tevens dat de overstap die zij maakte van zwem- en waterpolovereniging Triton in Putten naar zwem- en waterpolovereniging DWK in Barneveld de juiste was. De jonge Ermelose die onderwijs volgt aan Chr. College Groevenbeek, wil zich namelijk doorontwikkelen in haar tak van sport. Zsofi traint nu op dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag. Gelukkig traint een ander meisje uit Ermelo ook in Barneveld, zodat het halen en brengen van de wedstrijdzwemmers kan worden verdeeld.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen