Veerkrachtig Dindoa wint van KIOS in spannend duel

15 jan , 12:51 Sport
03en dindoakios
Dindoa heeft op zaterdag 13 januari in Ruinerwold een 20-25 overwinning binnengesleept tegen KIOS. Het was een spannende wedstrijd waarin de teams elkaar geen duimbreed toegaven. De Ermelose korfbalploeg deelt halverwege de zaalcompetitie met 10 punten uit 7 duels de tweede plaats met Drachten / Van der Wiel, waar het komende zaterdag op bezoek gaat.
Van Bram Burggraaff. Verslag: Daniek van de Kamp. Foto: Rik van de Bos.
Onrustig
In eerste instantie lag het initiatief bij KIOS en het eerste kwart was onrustig aan Ermelose zijde. Dindoa had onder andere moeite met de zeer lange heer die tegenover Tom van den Berg stond, terwijl KIOS ondertussen eenvoudig de korf wist te vinden.
Achterstand
Dit resulteerde al snel in een 7-3 achterstand voor de bezoekers. Coach Hugo van Woudenberg besloot al vroeg in de wedstrijd in te grijpen en bracht Gerwin Bosch, die de afgelopen periode had bewezen goed mee te kunnen komen in de hoofdmacht.
Doelpunt
Hij bevestigde het vertrouwen door direct een doelpunt te maken, waarna Dindoa met vier doelpunten op rij terugkwam tot 8-7. KIOS schakelde een tandje bij en sloeg een gaatje van drie doelpunten. Bjarne Sinneker bracht op slag van rust de Ermelose achterstand terug tot 10-8, wat ook de ruststand was.
Meer geloof
In de tweede helft scoorde Gerwin Bosch direct tweemaal en bracht daarmee Dindoa op gelijke hoogte: 10-10. Er kwam meer geloof aan Ermelose zijde, wat resulteerde in de eerste voorsprong. De Ermelose heren schoten zuiver na rust en dankzij doelpunten van Bjarne Sinneker, Lars van der Velde en wederom Gerwin Bosch liepen de gasten uit naar 11-13.
Wakker
Op dat moment werd KIOS wakker en rechtten de Ruinerwolders de rug; drie doelpunten op rij zorgden ervoor dat Dindoa weer tegen een achterstand aankeek. Er brak een periode aan waarin de ploegen niet los konden komen van elkaar en om de beurt een voorsprong namen. Deze trend zette zich door tot een 19-19 stand werd bereikt.
Veerkracht
Dindoa toonde in het laatste deel van de wedstrijd veerkracht en scoorde vier keer op rij. Dat leidde na lange tijd weer tot het eerste echte gaatje in deze wedstrijd. Tom van den Berg was in deze fase erg belangrijk en scoorde in korte tijd vier doelpunten. KIOS probeerde nog iets terug te doen, maar was niet meer bij machte om het gat te dichten. Het arbitrale duo floot af bij een 20-25 eindstand.
Doelpunten Dindoa:Bjarne Sinneker 5, Saskia Lieman 4, Gerwin Bosch 4, Lars van der Velde 4, Tom van den Berg 4, Alain ter Horst 2, Aniek Odding 1, Daphne van Boven – Van den Berg 1
Dindoa 2ging in de belangrijke wedstrijd tegen Nic. 2 uit Groningen met een 14-9 achterstand de rust in, maar wist uiteindelijk nog met 20-21 te winnen. De team van Uulke van Barneveld en Marnix Jonker blijft met 14 punten uit 7 duels ongeslagen bovenaan staan.
Dindoa A1verloor met 19-18 nipt van Heerenveen A1 en staat na de helft van de zaalcompetitie met 6 punten uit 6 duels in de middenmoot.
Dindoa B1
wist in een belangrijke wedstrijd te winnen van SKF B1 en doet hiermee goede zaken op het gebied van handhaving.
Zaterdag 20 januari
Dindoa speelt op zaterdag 20 januari een uitwedstrijd tegen Drachten /Van der Wiel, dat met 17-20 won bij Sparta Zwolle. Bij winst blijft de Ermelose ploeg in spoor van koploper AVO uit Assen, dat slechts 2 punten meer heeft. Dindoa 2 zal willen winnen van middenmoter Drachten/Van der Wiel 2 om bovenaan te blijven staan en om de week daarop met een goed gevoel richting de belangrijke wedstrijd tegen AVO 2 te gaan.