FC Horst en EFC’58 spelen oefenduel op Spaanse bodem

Het lijkt vreemd dat twee Ermelose voetbalclubs een oefenwedstrijd tegen elkaar spelen helemaal in Spanje. Toch was dat afgelopen vrijdagmorgen het geval, toen FC Horst en EFC’58 tegen elkaar in actie kwamen en met een 4-4 gelijkspel de punten deelden.

Van Bram Burggraaff, met fotoreeks door Dimitri Steijlen.

In hetzelfde hotel
Zowel de A-selectie van tweedeklasser FC Horst als derdeklasser EFC’58 zijn momenteel met begeleiding op trainingskamp in het Spaanse Calella en zitten zelfs in hetzelfde hotel. Zeker nu het in Nederland koud en guur weer is, kunnen de teams daar onder ideale weersomstandigheden zich voorbereiden op de hervatting van de competitie op zaterdag 20 januari 2024. Bovendien bood dit een mooie gelegenheid om op vrijdagmorgen vanaf 11.00 uur een vriendschappelijke wedstrijd tegen elkaar te spelen.

Uitstekend
EFC’58, dat het zo moeilijk heeft in de competitie, begon uitstekend tegen het tot nu toe veel beter presterende FC Horst. De Ermelose derdeklasser kwam verdiend op een 1-0 voorsprong door een doelpunt van de nieuwe spits Accasi King, die in de winterstop werd ingelijfd.

Snel
Melle van Scherpenzeel maakte snel de 1-1 gelijkmaker voor FC Horst, maar de tweedeklasser keek na een half uur spelen opnieuw tegen een achterstand aan, toen Jesse Hoekstra op aangeven van Ian van Looijengoed 2-1 scoorde. In de 40e minuut werd het zelfs 3-1 door Ilyas Rahini, die vanaf de rand van het strafschopgebied de bal fraai in de linkerhoek krulde.

Zenuwslopende slotfase
De aansluitende 3-2 van FC Horst werd in de tweede helft gescoord door Nick Zandstra. EFC’58 was de tegenslag snel te boven en bracht dankzij de tweede treffer van King de marge bij 4-2 weer op twee. De Horstenaren kwamen opnieuw dichterbij door een treffer van Jeffrey den Besten en met een 4-3 stand werd het een zenuwslopende slotfase.

Eigen doelpunt
Daarin wist EFC-keeper Kevin Schuur eerst nog de gelijkmaker te voorkomen, maar op de valreep werd het door een eigen doelpunt alsnog 4-4. Een uitstekend resultaat voor de ploeg van trainer Jaap de Vries, die met vertrouwen begint aan de tweede helft van de competitie.

Zeer nuttig
Voor beide ploegen is het een zeer nuttig trainingskamp met vele sportieve activiteiten, zoals strandtrainingen door beide teams, voetgolf en padel voor de FC Horst-selectie die op zondagmiddag vertrekt uit Barcelona. Het EFC-gezelschap bezoekt eerst nog de Catalaanse hoofdstad, alvorens op zondagavond terug te keren naar Nederland.

Hervatting competitie
EFC’58 hervat de competitie op zaterdag 20 januari 2024 met een uitwedstrijd tegen VSCO’61. De ploeg uit Oosterwolde heeft het ook moeilijk en staat na de 4-0 nederlaag bij Hattem op de 12e plaats met 10 punten uit 11 duels. EFC is hekkensluiter met 2 punten uit 11 duels. Het wordt een cruciale wedstrijd voor de Ermelose ploeg, want met nog een halve competitie voor de boeg kan een overwinning het begin zijn van een comeback.

FC Horst hervat de competitie ook op zaterdag 20 januari 2024 met een uitwedstrijd tegen Heerde, dat met 6 punten uit 10 wedstrijden op de voorlaatste plaats staat. De laatste wedstrijd voor de winterstop thuis tegen VV SVI werd met 0-2 verloren. FC Horst won in de laatste wedstrijd voor de winterstop met 1-2 bij Nunspeet en staat met 19 punten uit 10 duels op de vierde plaats.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen