DVS’33 Ermelo wint met enig fortuin van VVSB

DVS’33 Ermelo heeft op zaterdag 13 januari 2024 de uitwedstrijd tegen VVSB met 0-1 gewonnen dankzij een gemakkelijk gegeven penalty die door invaller Sam Crowther feilloos werd benut. De Ermelose Derde Divisionist blijft staan op de 15e plaats van de ranglijst, maar heeft met 20 punten uit 18 duels wel aansluiting gevonden bij een brede middenmoot.

Door Bram Burggraaff, met fotoreeks van Theo Aalten.

Weinig spektakel
De eerste returnwedstrijd van de competitie leverde voor rust weinig spektakel en nauwelijks kansen op. Ondanks het verschil van 10 plaatsen en 12 punten op de ranglijst in het nadeel van de bezoekers, deed DVS’33 Ermelo qua veldspel niet onder voor de ploeg uit Noordwijkerhout. De gasten kregen al in de zesde minuut een goede kans, toen Benjamin Roemeon doorbrak op rechts en uit een moeilijke hoek rakelings voorlangs schoot. VVSB werd alleen gevaarlijk bij dode spelmomenten; twee vrije trappen en een corner leidde tot dreiging voor het Ermelose doel, waarbij DVS-doelman Rick van Nuenen in de 42e minuut de bal uit de kruising moest tikken.

Meer druk
Na rust zette de thuisploeg meer druk, wat tevens ruimte opleverde voor counters van de gasten. Bij een Ermelose doorbraak in de 50e minuut was Owen Muller niet zelfzuchtig, maar Benjamin Roemeon kon nog net gestuit worden. Vijf minuten later kreeg Dario van Breukelen aan de andere kant een enorme kopkans, maar de bal miste het doel.

Geluk
De wedstrijd was volledig in evenwicht met slechts kleine mogelijkheden over en weer. De defensies van beide ploegen hielden gemakkelijk stand en een 0-0 gelijkspel leek het logische gevolg. Tot in de 86e minuut het geluk, waar het DVS in de eerste helft van de competitie steeds aan ontbroken had, de Ermelose ploeg plotseling toelachte.

Strafschop
Een voorzet vanaf rechts van Benjamin Roemeon werd ingekopt door de net ingevallen Jorick Priem, die gelijk aangaf dat een VVSB-verdediger de bal met de hand had gestopt. Scheidsrechter Florian Lodeweegs dacht er blijkbaar net zo over en gaf een strafschop.

Overtuigend
De arbiter bleef bij zijn standpunt ondanks heftige protesten van de VVSB-spelers en na overleg met de assistent-scheidsrechter. Sam Crowther, die ook was ingevallen bij DVS, pakte het cadeautje vervolgens dankbaar uit door vanaf 11 meter overtuigend de winnende 0-1 te scoren.

Zaterdag 20 januari 2024
DVS’33 speelt op zaterdag 20 januari 2024 een thuiswedstrijd tegen RKAV Volendam, dat het in de eerste helft van de competitie zeer goed deed. Het nieuwe jaar werd echter slecht begonnen door thuis met 1-3 te verliezen van Harkemase Boys. De Friezen namen de koppositie weer over van IJsselmeervogels, dat met 2-0 verloor bij Sparta Nijkerk. RKAV Volendam staat nu met 32 punten uit 18 duels op de vierde plaats van de ranglijst. De uitwedstrijd op zaterdag 26 augustus 2023 eindigde in en 1-1 gelijkspel.