Toekomst DVS’33 zonnig dankzij kampioenschappen DVS 2 en A1

DVS A1 wordt glorieus kampioen.
DVS A1 wordt glorieus kampioen.
Foto: eigen archieffoto

De 213e aflevering van ‘Sportartikelen uit de oude doos’ van donderdag 15 mei 2003 gaat over het kampioenschap van DVS 2 en DVS A1 in het seizoen 2002 – 2003, waardoor de grootste Ermelose voetbalclub de toekomst weer zonnig tegemoet kon zien, ondanks de pijnlijke degradatie van het eerste elftal.

Door Bram Burggraaff.

Optimisme
Afgelopen week werden zowel DVS 2 als DVS A1 kampioen. Voor het tweede elftal betekent dat promotie naar de Hoofdklasse, terwijl het ‘vlaggenschip van de jeugd’ naar de landelijke Derde Divisie promoveert. Met een goed opleidingsniveau, de nieuwe hoofdtrainer Jan v. d. Berg, een gestaag groeiende A-selectie en een floreerden Businessclub kan DVS’33, na het verwerken van de pijnlijke degradatie van het eerste elftal, de toekomst weer met optimisme tegemoet zien.

Terugkeer Hoofdklasse
Op dinsdag 9 mei 2002 werd de terugkeer van DVS 2 naar de Hoofdklasse een feit. Ondanks de vele invalbeurten bij de hoofdmacht greep de ‘kweekvijver van het eerste team’ de titel door thuis ESA met 5-0 te verslaan. In de eerste helft nam de thuisploeg al een 2-0 voorsprong met doelpunten van Martijn Verdoorn en Arjan Teunissen. Na de rust besliste Robert Bonestro de wedstrijd door 3-0 te scoren. Dankzij treffers van Theo Sukkel en Ralf v.d. Berg werd de eindstand op 5-0 bepaald.

Bloemenhulde
Na afloop van de wedstrijd vierden de spelers, de trainers Timo Goudbeek (voor de winterstop) en Goos Karsten (na de winterstop, de leiders Jan Postma en Harmen Kleefman en de vlaggenisten Kees Bonestro, Gert v.d. Berg en Jan Bosch het kampioenschap en de belangrijke promotie. DVS-voorzitter Nico Ligthart verzorgde de bloemenhulde.

DVS 2 viert het kampioenschap (eigen archieffoto).

Glorieus kampioen
Op woensdag 10 mei 2003 werd DVS A1 glorieus kampioen in de Hoofdklasse en promoveerde naar de landelijke derde divisie. Het jeugdteam versloeg SDCP A1 met 4-1 dankzij doelpunten van Jeremy Bremer, John Martens, Maarten Griffioen en Robin van Wijnbergen. Concurrent Berkum A1 ging met 3-1 onderuit bij OZC in Ommen. Direct na afloop werd DVS A1 gehuldigd in het bijzijn van vele, enthousiaste supporters.

Ontlading
Daarna volgde een enorme ontlading van de spelers en trainer Leo Venhuizen, assistent-trainer Ronald Moes, keeperstrainer Hendrik-Jan de Grijff, leider Joop Wijnbergen en vlaggenist Henk Griffioen. Technisch coördinator Jack van Santen: “Vanaf komend seizoen spelen we met DVS A1, B1 en C1 op landelijk niveau. Met de promotie van het tweede elftal naar de Hoofdklasse en de A1 naar de Derde Divisie is er voor talentvolle spelers een nog beter traject richting het eerste elftal.’’

Waardig slot
DVS B1 sloot de competitie waardig af met een 2-2 gelijkspel bij CSV B1 in Apeldoorn. De Ermelose goals kwamen op naam van Mark van ’t Spijker en Nick Pul. DVS C1 had meer verdiend dan het 2-2 gelijkspel tegen WHC C1. Ruben Louw en Marcel Huisman scoorden voor DVS. Het team van Freek v.d. Wal, Leo van Dijk, Theo v.d. Brink en Hendrik-Jan de Grijff veroverde dit seizoen 59 punten met een doelsaldo van 80 voor en 30 tegen. Beide teams maken op 29 mei 2003 hun opwachting bij het Internationale Jeugdtoernooi van DVS’33.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen