André Knol wint Oudejaarsloop van FC Horst

Foto: FC Horst

FC Horst organiseert traditioneel een loopevenement rond de jaarwisseling in het buitengebied van Ermelo. Dit jaar was gekozen voor een Oudejaarsloop op zaterdag 30 december.

Door Bram Burggraaff.

Optimaal
De 130 deelnemers konden kiezen uit een 1 kilometer-, 4 kilometer- en 7,5 kilometerloop. En er was een wandelroute van 4 kilometer. De weersomstandigheden waren optimaal.

Overwinningen
De opkomst bij de Kidsloop viel wat tegen. De overwinning ging naar Brand van Willigen. De 4 kilometerloop werd gewonnen door Tim Ruitenberg bij de heren en Ayla Broekema bij de dames. De overwinning bij de 7.5 kilometerloop ging naar André Knol bij de heren en Merel van Voorst-Goossensen bij de dames. De winnaars ontvingen een cadeaubon

Perfecte organisatie
De start was op het fietspad bij sportpark ‘De Adelaar’. Loopgroep Visie bestaande uit Paula en Henk Benders, Rob Reinewald en Jim van der Hoek stonden samen met Peter de Haan, Roland v.d. Kamp en Herman te Brake garant voor de tijdsregistratie en een perfecte organisatie.

Herman te Brake zorgde voor het enthousiaste commentaar bij de start/finish. De bezemwagen werd bemand door Dirk van Loo, voorfietser was Gert Hop. Jaap de Vries had de bewegwijzering langs de route verzorgd en gesponsord. De deelnemende kinderen kregen na afloop een mooie medaille, die gesponsord werd door Stukadoorsbedrijf R. v.d. Kamp, evenals de startnummers.

Uitslag
Uitslag Oudejaarsloop FC Horst: 7,5 kilometer heren: 1. André Knol, 27.28 minuten. 2. Jeroen Pasman, 28.45 minuten. 3. Frank van Lopik, 29,32 minuten. Dames: 1. Merel van Voorst-Goossensen, 31,09 minuten. 2. Romy Brouwer, 40.44 minuten. 3. Sanne Vliek, 43,36. 4 kilometer heren: 1. Tim Ruitenberg, 16.28 minuten. 2. Tigo Ruitenberg, 16,44 minuut. 3. Sepp Mentink, 16,49 minuten. 1 kilometer: 1. Brand van Willigen, 5.19 minuten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen