DVS’33 Ermelo verliest in boeiend gevecht van Sparta Nijkerk

DVS’33 Ermelo heeft op zaterdag 9 december 2023 in een spectaculaire thuiswedstrijd met 2-3 verloren van streekgenoot Sparta Nijkerk. De Ermelose Derde Divisionist blijft met 17 punten uit 16 duels staan op de 14e plaats van de ranglijst.

Door Bram Burggraaff, met fotoreeks van Theo Aalten.

Slagvaardig
De eerste 20 minuten van de eerste helft, waarin beide ploegen de aanval zochten maar ook veel balverlies leden, leverden geen kansen op. In de 21e minuut werd Sparta Nijkerk via oud-DVS’er Mike Ahrens voor het eerst gevaarlijk, maar de bal werd van de doellijn gehaald door Joël van Blerk. DVS’33 Ermelo was in de 26e minuut wel slagvaardig. Uit een corner van Stef Nijland ontstond een scrimmage in een vol strafschopgebied. De Nijkerkse defensie kon de bal niet wegwerken en Marciano van Leijenhorst schoot van dichtbij de 1-0 binnen.

Geen genade
De thuisploeg werd langzamerhand sterker, maar kwam in de 36e minuut goed weg bij een schot van de vrijstaande Jesse Buitenhuis dat net overging. Op slag van rust troefde Benjamin Roemeon zijn directe tegenstander af en passeerde met een schitterende lob Sparta-doelman Mathijs Jan Swaneveld. Deze actie vond echter geen genade in de ogen van scheidsrechter Thijs Dogterom, die blijkbaar een overtreding had gezien en de treffer volledig ten onrechte afgekeurde en daarmee de thuisploeg ‘beroofde’ van de 2-0. Deze arbitrale dwaling kwam DVS’33 Ermelo na rust duur te staan.

Boeiend gevecht
De Ermelose ploeg begon sterk aan de tweede helft en werd na enkele minuten al gevaarlijk via een kopbal van Benjamin Roemeon die door de keeper werd gekeerd. Er ontspon zich een boeiend gevecht, waarbij Sparta Nijkerk steeds nadrukkelijker op zoek ging naar de gelijkmaker. Het was Omar el Ghazouni die in korte tijd de wedstrijd deed kantelen in het voordeel van de Spartanen. In de 62e minuut werd uit een afgemeten voorzet van de oud-DVS’er fraai de 1-1 gelijkmaker ingekopt door Raymond Huizing. Vijf minuten later leed DVS op het middenveld duur balverlies, waarna El Ghazouni het strafschopgebied in soleerde. Hij leek nog tot een schot te komen, maar werd ook aangetikt.

Penalty
De scheidsrechter oordeelde dat hem een doelrijpe kans was ontnomen en floot voor een penalty, die door Mark van de Weijden onberispelijk werd binnen geschoten: 1-2. In de 71e minuut was Stef Nijland op aangeven van Roland Baas dichtbij de gelijkmaker, maar zijn kopbal ging voorlangs het vijandelijke doel. Een minuut later leek Sparta Nijkerk de wedstrijd te beslissen. Omar El Ghazouni bereikte met een steekpass Thomas van Dijk en uit diens strakke voorzet schoot Mark van de Weijden de 1-3 binnen. De spanning was echter volledig terug, toen even later invaller Sam Crowther met zijn eerste balcontact 2-3 scoorde.

Opwindend
Na vier treffers binnen een kwartier bleef het een opwindend gevecht. In de 85e minuut brak invaller Jorick Priem door op rechts, maar zijn voorzet ging net aan Sam Crowther voorbij. De thuisploeg probeerde in een zinderende slotfase alsnog de verdiende gelijkmaker af te dwingen. Verder dan een ‘kamikaze’-kopbal van Jorick Priem en een snoeihard schot van Roland Baas dat voorlangs ging, kwam DVS echter niet. De nederlaag was weliswaar zuur, maar de Ermelose ploeg had alles gegeven en de neutrale toeschouwer genoot van een waar voetbalspektakel.

Zaterdag 16 december
DVS’33 Ermelo speelt op zaterdag 16 december de laatste wedstrijd voor de winterstop in en tegen Staphorst. De ploeg uit Overijssel verloor met 3-0 bij koploper Harkemase Boys en staat nu met 16 punten uit 16 duels op de 15e plaats van de ranglijst.