Deel 2: Trimclub Keep Fit viert 35-jarig bestaan

De trainers van trimclub ‘Keep Fit’ ontvangen een cadeau.
De trainers van trimclub ‘Keep Fit’ ontvangen een cadeau.
Foto: archief Jan de Roo

Het tweede deel van de 210e aflevering ‘Sportartikelen uit de oude doos’ van donderdag 23 januari 2003 gaat over de reünie op zaterdag 18 januari 2003 ter gelegenheid van het 35-jarig bestaan van Trimclub Keep Fit en de daaraan gekoppelde actie voor gehandicapten. Klik HIER voor deel 1.

Door Bram Burggraaff.

Gezellig samenzijn
Zaterdagmorgen namen ruim twintig trimmers van Keep Fit, een aantal oud-leden en de dames van collega-trimclub ‘De Adelaar’ van FC Horst deel aan het wekelijkse trimuurtje van de jubilerende trimclub. Trainer Gert Klaassen, oud-trainer Ab Veenvliet en damestrainer Jan v.d. Wijst leidden de training. Na afloop was er in de DVS-kantine een gezellig samenzijn in verband met het 35-jarig bestaan van Keep Fit. De trimclub neemt binnen voetbalvereniging DVS’33 een heel eigen plaats in.

Belang
Namens hun besturen benadrukten DVS-voorzitter Nico Ligthart en vice-voorzitter van FC Horst, Hans Beek het belang van de trimclubs voor de verenigingen ook gezien de ontwikkelingen met betrekking tot de breedtesport. Om de betrokkenheid met de club te vergroten, bood de voorzitter van DVS de bezoekers een vrijkaart aan voor de tribune bij de wedstrijd van DVS’33 tegen CSV Apeldoorn, die ’s middags gespeeld zou worden. Geert Hesse die samen met Toon Driessen trimclub Keep Fit in 1968 heeft opgericht had speciaal voor de gelegenheid zijn vakantie in Frankrijk afgebroken. Een delegatie van Keep Fit bracht zaterdagmiddag een bezoek aan ome Toon die in Sonnevanck verblijft.

Attenties
Er waren attentie voor de trainers Joop Schmeitz, André Bakker, Rob Slot en Gert Klaassen. Jan van Meerveld: “De trainers doen hun werk volledig belangeloos. Ieder van hen heeft zijn eigen programma, waardoor er veel variatie is. In al die jaren is het nog nooit voorgekomen dat we op zaterdagmorgen geen trainer hadden.’’ Veel leden van ’Keep Fit’ en ‘De Adelaar’ waren ’s avonds aanwezig bij het jubileumfeest in de Horsterhoeve. In plaats van cadeaus was de aanwezigen gevraagd een gift te doen voor ZMLK school ‘De Lelie’ in Harderwijk. Deze ‘collecte’ leverde ruim 500 euro op.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen