Sterk Dindoa pakt eerste punten tegen ODIK/JansenvdGrift

Sterk Dindoa pakt eerste punten.

Dindoa heeft op zaterdag 25 november de eerste overwinning in de zaalcompetitie behaald. In de bomvolle eigen sporthal werd de bekende tegenstander ODIK/JansenvdGrift uit Barneveld met 26-16 verslagen. De voormalige club van coach Hugo van Woudenberg had net als Dindoa de eerste twee wedstrijden verloren, dus de gedrevenheid om de wedstrijd te winnen was bij beide teams groot.

Van Bram Burggraaff. Verslag Esther van der Velde, foto Rik van de Bos.

Strafworp
De openingstreffer van Dindoa liet lang op zich wachten. Pas na 11 minuten was het Femke ten Hove die de 1-0 op het scorebord bracht, vrij snel daarna gevolgd door de 2-0, omdat Tom van den Berg een strafworp wist te verzilveren.

Kleur
Het tweede aanvalsvak van de thuisploeg wist de stand naar 4-0 te trekken. Daarna gaf Lianne Anholts haar goede debuut kleur door de 5-0 op haar naam te zetten. Pas na 19 minuten wist ODIK/JansenvdGrift iets terug te doen door 5-1 te scoren.

Einde aan opmars
Bij een 7-1 achterstand probeerde de coach van ODIK/JansenvdGrift door een time out te nemen zijn ploeg de goede richting op te duwen. Dat had het gewenste effect, want hierna wist het team Dindoa tot op 7-5 te naderen. Met zijn eerste afstandsschot maakte Lars van der Velde een einde aan de opmars van de tegenstander. Dindoa verdiende meer dan een schamele 8-6 voorsprong bij rust, want het had een duidelijk overwicht, maar doordat de scores uitbleven, liet het ODIK/JansenvdGrift dichterbij komen.

Beter spelend
Na de pauze wist de Ermelose ploeg snel twee keer te scoren. En daar waar in de eerste helft de schoten steeds wel de korf raakten, maar er niet in gingen, leek het tij gekeerd in de tweede helft. ODIK/JansenvdGrift kwam daarentegen niet goed uit de rust en een beter spelend Dindoa bouwde de voorsprong langzaam maar zeker uit.

Welverdiende zege
Met de stand van 21-14 werd Nina de Romph gewisseld voor A-speelster Marieke van den End. Zij had een goede wedstrijd gespeeld bij Dindoa 2 en mocht nu nog een kleine tien minuten meespelen in de hoofdmacht. Met een uitstekende 26-16 eindstand op het scorebord konden de Ermelose korfballers gaan genieten van een welverdiende zege.

Doelpunten Dindoa: Lars van der Velde 9, Tom van den Berg 6, Aniek Odding 4, Alain ter Horst 2, Lianne Anholts 1, Femke ten Hove 1, Boaz Poppe 1, Nina de Romph 1, Bjarne Sinneker 1.
Dindoa 2 staat dankzij een mooie 15-12 overwinning op SCO/European Aerosols 2 bovenaan in de reserve overgangsklasse.

Zaterdag 2 december
Dindoa speelt op zaterdag 2 december 2023 een uitwedstrijd tegen Sparta Zwolle, dat niet mag verliezen om de voorsprong op de Ermelose ploeg te behouden. Sparta Zwolle 2 zal tegen Dindoa 2 op zoek gaan naar de eerste overwinning. Het beloven twee mooie wedstrijden te worden.