EFC’58 verliest in Oldebroek van Owios

EFC’58 heeft de uitwedstrijd tegen Owios met 4-1 verloren. Het was de zesde competitienederlaag op rij voor de Ermelose derdeklasser, die met 0 punten uit 6 duels hekkensluiter is in de derde klasse C.

Van Bram Burggraaff, met fotoreeks door Dimitri Steijlen.

Strak
Het eerste kwartier ging het spel over en weer met wat kansjes voor beide ploegen. Rond de 18e minuut werd Nathan Brandwagt enkele malen gevaarlijk met een afstandsschot dat tot corner werd verwerkt en een goed schot dat door de keeper van Owios uit de kruising werd getikt. In de 22e minuut opende de thuisploeg de score; bij de eerste paal kopte Mike van het Oever de bal strak binnen: 1-0.

Langszij
Zeven minuten later kwam EFC’58 langszij. Xander van der Bor tekende de 1-1 gelijkmaker aan, nadat hij door Nathan Brandwagt vrij voor het doel gezet is. De wedstrijd ging daarna gelijk op. Een minuut voor rust kwam Owios weer op voorsprong. De Ermelose defensie ruimde niet goed op, waardoor Corne Hamelink de 2-1 kon scoren.

Grote kans
EFC’58 kwam goed uit de kleedkamer met een aantal doelpogingen, maar echte kansen creëren lukte niet. In de 68e minuut leek de wedstrijd beslist, toen de ploeg uit Oldebroek op 3-1 kwam door een doelpunt van Jasper Schut. Met nog een kwartier te spelen kreeg de net ingevallen Emirhan Baycan een grote kans om de aansluitende treffer voor EFC’58 te scoren, maar de bal ging net naast.

Niet goed
Ook de vele corners die de gasten mochten nemen, leverden niet het gewenste resultaat op. In de slotfase kon de Ermelose verdediging de bal niet goed wegwerken; Owios profiteerde en Jasper Schut bepaalde met zijn tweede treffer de eindstand op 4-1.

Zaterdag 11 november
EFC’58 speelt op zaterdag 11 november een thuiswedstrijd tegen Oene. De Ermelose derdeklasser zal tegen deze eerste tegenstander uit de onderste helft van de ranglijst punten moeten pakken om van de hatelijke ‘nul’ af te komen. Oene verloor afgelopen zaterdag met 0-1 van Hattem en staat nu met 3 punten uit 6 duels op de 12 plaats.