DVS’33 Ermelo verliest nipt thuiswedstrijd tegen koploper IJsselmeervogels

DVS’33 Ermelo heeft op zaterdag 28 oktober de thuiswedstrijd tegen koploper IJsselmeervogels met 1-2 nipt verloren. De Ermelose Derde Divisionist zakte naar de 15e plaats met 11 punten uit 11 duels, maar het verschil met Eemdijk, de nummer zes van de ranglijst bedraagt slechts vier punten.

Door Bram Burggraaff, met fotoreeks van Theo Aalten.

Onnodig balverlies
In een aantrekkelijke wedstrijd begon IJsselmeervogels sterk en leek al na drie minuten de score te openen. Een knappe omhaal in het strafschopgebied werd bij de eerste paal op een haar na gemist door Robin Eindhoven. De Ermelose defensie leed regelmatig onnodig balverlies, wat leidde tot kansen voor de bezoekers.

Rakelings voorlangs
In de 9e minuut schoot de vrijstaande Robin Eindhoven rakelings voorlangs het doel en zes minuten later ging een schot van Dennis Knuiman ook net naast. Langzamerhand kreeg DVS meer vat op het spel van ‘De Vogels’ zonder zelf echt gevaarlijk te worden.

Fantastische individuele actie
In de 28e minuut werd de ban gebroken. Benjamin Roemeon stond met een fantastische individuele actie aan de basis van de 1-0. De rappe aanvaller slalomde langs oud-DVS’er Basil Camara, waarna Stef Nijland van dichtbij raak schoot. Een minuut later had de thuisploeg zomaar de voorsprong kunnen vergroten.

Paniek
Weer liet Benjamin Roemeon zijn directe tegenstander de hielen zien en bereikte met een strakke voorzet Lars Huber die in de draai tot een schot kwam, maar er zat net een been van een verdediger tussen. De daarop volgende corner leidde tot paniek in de Spakenburgse defensie, maar leverde geen treffer op.

In evenwicht
Daarna hielden de partijen elkaar in evenwicht zonder tot grote kansen te komen. In de 41e minuut ging DVS-keeper Dean Bredewolt opzichtig in de fout met een volledig verkeerde timing bij een hoge voorzet, waarna Robin Eindhoven simpel kon profiteren door de 1-1 gelijkmaker te scoren.

Vlammend schot
Het bleek een breekpunt in de wedstrijd te zijn, hoewel de Ermelose ploeg nog wel goed aan de tweede helft begon. Stef Nijland vond in de 51e minuut met een vlammend schot doelman Jaimy Schaap op zijn weg en zag drie minuten later een vrije trap rakelings voorlangs het doel van IJsselmeervogels gaan.

Doeltreffend
In de 55e minuut kwamen de gasten op 1-2; een voorzet vanaf rechts van de behendige Marouana Afakar werd verlengd door Dennis Knuiman en doeltreffend afgerond door Robin Eindhoven. Hierna bleef IJsselmeervogels de aanval zoeken, maar de DVS-defensie voorkwam een grote achterstand.

Net te kort
In de laatste 20 minuten ging de thuisploeg nadrukkelijk op jacht naar de gelijkmaker. Lars Huber (73e minuut) kwam net te kort om een voorzet van Benjamin Roemeon af te ronden, een geplaatst schot van Adriaan Kruisheer (76e minuut) kon nog tot corner verwerkt worden en een inzet van invaller Lars van Wetering (79e minuut) werd door de keeper gestopt.

Met opgeheven hoofd
In de slotfase kopte Lars van Wetering uit een voorzet van Benjamin Roemeon, die terecht werd uitgeroepen tot man of the match, de bal net over het doel en in de extra tijd schoot Sem de Wit van afstand over. DVS kon ondanks de nederlaag met opgeheven hoofd het veld verlaten met voldoende aanknopingspunten om op de ingeslagen weg door te gaan.

Zaterdag 4 november
DVS’33 Ermelo speelt op zaterdag 4 november een uitwedstrijd tegen Rijnvogels, dat afgelopen zaterdag knap met 1-1 gelijk speelde bij Harkemase Boys, de nummer 2 van de ranglijst. De Katwijkers staan op de 13e plaats met 12 punten uit 10 duels.