Dindoa verliest nipt van NKC’51

Dindoa verliest tijdens de startdag van NKC’51.
Dindoa verliest tijdens de startdag van NKC’51.
Foto: Rik van de Bos

Dindoa heeft op zaterdag 16 september de eerste thuiswedstrijd van de competitie tegen NKC’51 met 12-15 verloren. Er stond veel publiek langs de zijlijn bij het duel dat gespeeld werd tijdens de startdag van Dindoa.

Van Bram Burggraaff.
Verslag: Jan Willem van den Berg. Foto: Rik van de Bos.

Goed verdedigd
In het begin van de wedstrijd werd er door beide ploegen goed verdedigd, waardoor de doelpunten schaars waren. Pas na vijf minuten spelen opende Boaz Poppe de score voor de thuisploeg en even later scoorde NKC de 1-1 gelijkmaker.

Gelijke hoogte
Halverwege de eerste helft waren de bezoekers uitgelopen naar een 3-5 voorsprong, waarna Dindoa door twee doelpunten van Marinda Vliek weer op gelijke hoogte wist te komen. In de laatste vijf minuten van de eerste helft werd de korf door beide ploegen goed gevonden; ruststand 8-8.

Op voorsprong
De start van de tweede helft was een kopie van de eerste helft; het duurde maar liefst zeven minuten voordat er gescoord werd. Door een doelpunt van Saskia Lieman kwam Dindoa op een 9-8 voorsprong. Hierna was het NKC dat met drie doelpunten op rij uitliep naar een 9-11 voorsprong.

Weer gelijk
Invaller Joost van de Beek wist in de rebound veel duels te winnen, waardoor de Ermelose aanval meer mogelijkheden kreeg. Dat resulteerde in doelpunten van Lars van der Velde en Saskia Lieman, waardoor de stand met 11-11 weer gelijk was.

Tweemaal
NKC’51 scoorde vervolgens tweemaal en gaf de voorsprong in de laatste tien minuten niet meer uit handen, zodat de thuisploeg de wedstrijd met 12-15 verloor. Doelpunten: Aniek Odding 3, Marinda Vliek 2, Lars van der Velde 2, Saskia Lieman 2, Boaz Poppe 1, Alain ter Horst 1, Kim Groothuis 1

Startdag
De startdag van Dindoa stond in het teken van de opening van het seizoen met als thema Holland. De jeugdleden vermaakte zich opperbest tijdens deze heerlijke zonnige dag met een springkussen, een heuse klimwiek, diverse oudhollandse spelen en lieten zich de poffertjes goed smaken.

Renovatie
Om de renovatie van de sporthal van Dindoa mogelijk te maken, organiseert een actieteam gedurende het hele jaar diverse acties om geld bij elkaar te brengen. De eerste actie was afgelopen zaterdag een Color Run, waarbij na de wedstrijd van het eerste team bijna 140 spelers en vrijwilligers van start gingen en met behulp van sponsors een mooi bedrag bij elkaar brachten.

Zaterdag 23 september
Dindoa zal op zaterdag 23 september in de derby tegen De Meeuwen uit Putten, aanvallend meer moeten laten zien dan afgelopen zaterdag tegen NKC. De wedstrijd op sportpark ‘De Zanderij’ begint om 15.40 uur.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen