EFC’58 uitgeschakeld in districtsbekertoernooi

EFC’58 heeft zich niet weten te plaatsen voor de knockout-fase van het districtsbekertoernooi. De derde en laatste poulewedstrijd op zaterdag 16 september bij Terschuurse Boys werd met 4-1 verloren.

Van Bram Burggraaff.

Heer en meester
Na overtuigende overwinningen tegen Stroe (0-5) en Barneveld (4-0) begon de Ermelose derdeklasser ook goed aan de wedstrijd in Terschuur. EFC’58 was voor rust heer en meester. Mika Schuur, Sander v.d. Bor en Nathan Brandwagt kregen kansen om de score te openen, maar het was Terschuurse Boys dat na 35 minuten op een 1-0 voorsprong kwam. Deze treffer had echter afgekeurd moeten worden, want er was overduidelijk sprake van buitenspel.

Langszij
EFC’58 herstelde zich snel, want al na één minuut kwamen de gasten langszij. Nathan Brandwagt sloot een mooie actie af met een scherpe voorzet, die door een Terschuurse verdediger in eigen doel werd gewerkt: 1-1. Dat was tevens de ruststand, waarmee de thuisploeg heel goed weg kwam.

Fysiek sterker
In de tweede helft waren de rollen omgekeerd. EFC’58 werd teruggedrongen door het fysiek sterkere Terschuurse Boys dat door doelpunten in de 52e, 55e en 65e minuut uitliep naar een 4-1 voorsprong. Trainer Jaap de Vries: “In de eerste helft kregen we een aantal grote kansen, maar wisten die niet in doelpunten om te zetten. We hebben een hele jonge ploeg. Door de afwezigheid van de geblesseerde Ali El Haddadi was onze oudste speler vandaag 22 jaar. Komen we op voorsprong, dan zijn we tot veel in staat. Bij een achterstand zie je dat de ploeg nog ervaring mist.’’

Zaterdag 23 september
EFC’58 begint de competitie in de derde klasse C op zaterdag 23 september met de wedstrijd tegen ’s-Heerenbroek. Het duel op sportpark ‘De Zanderij’ begint om 14.30 uur.