DVS’33 Ermelo pakt tegen Kampong eerste competitiewinst

Foto: archief Theo Aalten

DVS’33 Ermelo heeft na twee gelijke spelen en twee nederlagen op zaterdag 16 september de eerste overwinning in de competitie behaald; op eigen terrein werd met 3-2 gewonnen van het Utrechtse Kampong. De Ermelose Derde Divisionist is met vijf punten uit vijf duels gestegen naar de twaalfde plaats op de ranglijst.

Door Bram Burggraaff.

Zeer effectief
DVS’33 Ermelo was in de eerste helft zeer effectief. Waar in eerdere wedstrijden grote kansen werden gemist, was de ploeg van trainer Patrick Loenen nu wel tweemaal succesvol. In de 11e minuut bereikte Nicky van Hilten op rechts Owen Muller, die de bal knap controleerde en vervolgens diagonaal raak schoot: 1-0.

Afstandsschot
In de 19e minuut vergrootte de thuisploeg de voorsprong. Na een combinatie met Benjamin Roemeon scoorde Nicky van Hilten met een afstandsschot de 2-0. Op slag van rust ging de Utrechtse defensie in de fout, waarna de inzet van Jorick Priem ternauwernood tot corner verwerkt kon worden.

Koel
DVS’33 Ermelo begon ook goed aan de tweede helft. In de 52e minuut brak Jorick Priem door op rechts en bereikte de inlopende Stef Nijland, die koel 3-0 scoorde. De thuisploeg leek op rozen te zitten, maar vier minuten later kwam Kampong terug tot 3-1. Bij een verrassend afstandsschot van Maurits Gersen verdween de bal via de vuisten van DVS-keeper Dean Bredewolt in het doel.

Rakelings naast
Vier minuten later werden de bezoekers weer gevaarlijk, toen Mark Visser een goede actie afsloot met een gevaarlijk schot, dat rakelings naast ging. DVS kwam weer beter in de wedstrijd en in de 73e minuut werd een schot van Benjamin Roemeon op het nippertje geblokt, de rebound van Stef Nijland ging naast.

Slordig
In de 76e minuut kwam Kampong nog dichterbij, toen Johannes Noothoven van Goor uit een corner de 3-2 binnenkopte. De Ermelose ploeg, die het niveau van voor de rust niet meer bereikte, speelde slordig en leed veel balverlies.

Opgelucht
In de 82e minuut was Kampong dichtbij de gelijkmaker, maar de goed opgestelde Tarik Evre wist een treffer te voorkomen. Hoewel de bezoekers niet echt gevaarlijk meer werden in de slotfase, bleef het ‘billenknijpen’ bij de thuisploeg en haalde ‘heel’ DVS opgelucht adem na het laatste fluitsignaal, omdat de eerste overwinning toen een feit was.

Zaterdag 23 september
DVS’33 Ermelo speelt op dinsdag 19 september in de tweede voorronde van het KNVB bekertoernooi op eigen terrein tegen competitiegenoot IJsselmeervogels; aanvang 20.00 uur. Zaterdag 23 september is de volgende competitiewedstrijd in en tegen Hoogeveen. De Drentse ploeg verloor met 4-0 bij Harkemase Boys en is met één punt uit vijf duels hekkensluiter in de Derde Divisie A.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen