Gezellige kampioensreceptie bij FC Horst

Handen worden geschud tijdens de receptie ter gelegenheid van het kampioenschap van FC Horst.
Handen worden geschud tijdens de receptie ter gelegenheid van het kampioenschap van FC Horst.
Foto: archief Jan de Roo

In de 199e aflevering van de ‘Sportartikelen uit de oude doos’ van donderdag 13 juni 2002 een verslag van de kampioensreceptie bij F Horst op woensdag 5 juni 2002 naar aanleiding van het kampioenschap en de promotie naar de tweede klasse van de club uit buurtschap Horst.

Door Bram Burggraaff.

Herwonnen terrein
FC Horst heeft vorige week woensdagavond een receptie gehouden ter ere van het kampioenschap en de promotie naar de tweede klasse bij de zaterdagamateurs. Vertegenwoordigers van verenigingen uit de buurt en van de KNVB, politici, sponsors en andere genodigden werden gastvrij ontvangen in het clubhuis van de vereniging. Ceremoniemeester Hans Beek gaf allereerst het woord aan erevoorzitter Gert van Winkoop, die zich zeer verheugd toonde met het kampioenschap en het herwonnen terrein na de degradatie twee jaar geleden.

Overtuigend en verdiend
Wethouder van sportzaken, de heer Roelofsen feliciteerde FC Horst met het kampioenschap namens het gemeentebestuur. De voorzitter van district Oost van de KNVB overhandigde een oorkonde ter ere van het behaalde kampioenschap. FC Horst voorzitter Evert Renden blikte terug op het afgelopen seizoen: “Met 51 punten uit 24 wedstrijden, 9 punten meer dan de nummer twee Hierden, zijn wij overtuigend en verdiend kampioen geworden. Ook het doelsaldo van 64 voor en 22 tegen zegt wat dat betreft genoeg. Topscorer werd Remco van de Kamp met 24 doelpunten. Opmerkelijk was de doorbraak van Bert v.d. Hazel, die na vele jaren het tweede elftal, nu vrijwel iedere wedstrijd in de hoofdmacht speelde. Verheugend was de terugkeer van Henri Vliek na veel blessureleed. We zijn ook heel blij met onze trouwe achterban van supporters die meestal ook de uitwedstrijd bezoeken.

Hoofdsponsor
Het kampioenschap is voor de hele vereniging, want zonder vrijwilligers en sponsors kan een club niet bestaan. In dat verband zijn we verheugd dat hoofdsponsor Eddy v.d. Hoorn van Vierhouten Pallets nog een jaar heeft bijgetekend. Ook de verenigingen in de regio hebben het dit seizoen goed gedaan. Onze felicitaties gaan uit naar de andere kampioenen: Dorpsgenoot DVS’33, Zwart-Wit’63 uit Harderwijk, Rood-Wit’58 uit Putten en ook naar Hierden dat als winnaar van de nacompetitie ook is gepromoveerd. We zijn bijna klaar met het beleidsplan dat er toe moet leiden dat FC Horst een stabiele tweedeklasser wordt. We zien het komende seizoen met veel vertrouwen tegemoet’’, aldus Evert Renden.

Delen vreugde
Sietse van der Ley, secretaris van DVS’33, feliciteerde FC Horst met het behaalde kampioenschap. “DVS’33 en FC Horst delen de vreugde van de beide kampioenschappen, maar ook verdriet, zoals verleden week bij de herdenkingswedstrijd voor Tonny Jochemsen die ook door veel Horsters werd bezocht.’’ Namens DVS schonk Sietse van der Ley een fust bier aan FC Horst. Aansluitend bedankte aanvoerder Johan v.d. Hazel de aanwezigen voor hun komst en sprak de wens uit iedereen volgend seizoen weer te mogen begroeten. Ceremoniemeester Hans Beek sloot het officiële deel van de receptie af, waarna het nog lang gezellig bleef in het clubhuis van FC Horst.

Hutspottoernooi
Afgelopen zaterdag werden senioren, jeugdleden, dames en meisjes van FC Horst verdeeld over 8 teams bij het traditionele Hutspottoernooi, dat de afsluiting was van het zeer succesvolle seizoen. ’s Avonds maakte voorzitter Evert Renden tijdens een gezellige feestavond de ‘Horster van het Jaar’ bekend. Enigszins verrassend ging deze titel voor het tweede jaar naar Johan Timmer. Ook werd er afscheid genomen van keeper Maarten Kok, Andries van Nijhuis, Pascal van Veldhuyzen en Henri Ruitenbeek die 12 jaar deel uitmaakte van de A-selectie. Hij gaat samen met Andries in een lager elftal spelen. Pascal richt zich volgend seizoen geheel op zaalvoetbal en Maarten verhuist naar Maastricht. Johan v.d. Beek stopt na 6 jaar leiderschap bij de A-selectie. Zijn opvolger is Jan Hogt.

Nieuwe spelers
Nieuwe spelers in de A-selectie van FC Horst voor het seizoen 2002-2003 zijn: Martijn Burgemeester en Corjan van Gils (beiden 21 jaar) van VVOG 2 en de 20-jarige keeper William Arendsen van SDCP. Vanuit de eigen jeugd maken drie spelers de overgang naar de selectie, te weten Daniël Burgggraaff, Bastiaan Dekker en Wouter Macaré. Opvolger van Jaap de Vries bij het tweede elftal is Mees Duits, jarenlang actief bij SDCP.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen