Bar De Veluwe wint het vijfentwintigste Bimotoernooi

De Bimo-beker werd na afloop van het toernooi uitgereikt aan aanvoerder Ron Knol.
De Bimo-beker werd na afloop van het toernooi uitgereikt aan aanvoerder Ron Knol.
Foto: archief Jan de Roo

In de 198e aflevering van de ‘Sportartikelen uit de oude doos’ van donderdag 6 juni 2002 een verslag van het 25e Bimotoernooi dat werd gehouden op zaterdag 1 juni 2002 met als glorieuze winnaar het team van Bar De Veluwe. Het bedrijventoernooi bestaat nog steeds onder de naam Van Wijnen Voetbaltoernooi en werd op zaterdag 24 juni 2023 gewonnen door het Ermelose team Tempel.

Door Bram Burggraaff.

Enorm
Bar De Veluwe is winnaar geworden van het 25ste Bimotoernooi dat afgelopen zaterdag onder ideale weersomstandigheden werd gehouden op de velden van DVS’33. De vreugde was enorm bij de spelers van De Veluwe na afloop van de met 2-0 gewonnen finale tegen Pinokkio. Het sterk bezette bedrijventoernooi werd één keer eerder gewonnen door het team van Bar De Veluwe, namelijk in 1985. De laatste jaren bestaat dit team uit spelers van DVS’33 A1 uit de periode 1991-1993.

Reünie
Het Bimotoernooi fungeert voor hen als een soort reünie, waarbij ieder jaar twee verschillende spelers de organisatie op zich nemen. De laatste vijf toernooien had het team ongelooflijk veel pech door steeds in de halve finale te worden uitgeschakeld, iedere keer na strafschoppen. Dit jaar lachte het geluk De Veluwe dan eindelijk toe. De halve finale tegen Heiwegen uit Nunspeet eindigde in een 1-1 gelijkspel, maar dit keer werden de penalty’s wel beter genomen door de Ermeloërs.

Finale
In de finale tegen het jonge team van Pinokkio was De Veluwe veel sterker, maar moest het oppassen voor gevaarlijke counters. In de tweede helft werd de ban gebroken door een schitterend doelpunt van Jacco Bonestro die een minuut later ook voor de 2-0 zorgde. De finale werd geleid door scheidsrechter Ton Kroon geassisteerd door Dirk van Ark en Reyer Pluim. Bar de Veluwe beschikte over een sterk begeleidingsteam bestaande uit Jack van Santen, Kas van ’t Slot, Rob van Genderen en verzorger Arnold Verburg.

Vriendenploeg
De spelers van vriendenploeg De Veluwe zijn: Marten Foppen, Ron Knol, Sander Mallie, Abel van Willigen, Ewout Noordermeer, Pascal Velthuyzen, Jacco Bonestro, Bas Jan Stoute, Wim Molenmaker, Amos Muller, Bart Ligthart, Harmen Kleefman, Erik van Marle, Gert van Diermen en Eddy Kraay.

Derde en vierde plaats
De wedstrijd om de derde en vierde plaats werd gewonnen door Heiwegen. Na een 0-0 eindstand tegen Hartenberg, namen de Nunspeters de strafschoppen beter. De eindstand van het 25e Bimotoernooi: 1. De Veluwe. 2. Pinokkio. 3. Heiwegen. 4. Hartenberg.

Recreantentoernooi
Het Bimo Recreantentoernooi werd gewonnen door FC De Steigende Lijn. Het Ermelose team won in een spannende finale van ASM. Nadat Freddy Dekker voor 1-0 had gezorgd, kwam de ploeg uit Zeewolde via een penalty terug tot 1-1. Vlak voor tijd scoorde Wolter Odding de winnende treffer; eindstand 2-1. De finale werd geleid door scheidsrechter Aalt Landman, geassisteerd door Jaap Vrijhof en Ton Clynk. In de wedstrijd om de derde en vierde plaats won Stiho met 3-1 van Lian Products. De uitslag van het Bimo Recreantentoernooi: 1. FC Steigende Lijn. 2. ASM. 3. Stiho. 4. Lian Products.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen