Dindoa opent seizoen met gelijkspel tegen SKF

Dindoa opent seizoen met gelijkspel tegen SKF.
Dindoa opent seizoen met gelijkspel tegen SKF.
Foto: Daniek van de Kamp

Dindoa heeft zaterdag 9 september in een tropisch Veenendaal de eerste wedstrijd van dit seizoen met 25-25 gelijk gespeeld tegen SKF. Geen onbekende tegenstander, want ook vorig jaar troffen de teams elkaar meermaals. De ploegen ontliepen elkaar destijds nauwelijks en dat was afgelopen zaterdag niet anders.

Van Bram Burggraaf, met medewerking van Daniek van de Kamp.

Opstelling
Het Ermelose team is dit jaar op meerdere plekken gewijzigd ten opzichte van het vorige seizoen. Bjarne Sinneker, Lars van der Velde, Saskia Lieman en Aniek Odding behoorden vorig jaar ook tot de basisacht van Hugo van Woudenberg. Dit viertal wordt dit jaar gecomplementeerd door Alain ter Horst, Boaz Poppe, Wouter van den Brom, Nina de Romph, Marinda Vliek en Kim Groothuis. Hierdoor zal er de eerste weken veel aandacht worden besteed aan het vinden van de juiste combinaties om goed spel op de mat te leggen.

Een weerzien
Dindoa begon met Bjarne Sinneker, Boaz Poppe, Saskia Lieman en Marinda Vliek in de aanval. De verdediging bestond uit Alain ter Horst, Lars van der Velde, Aniek Odding en Nina de Romph. Het duel betekende voor Alain en Nina een weerzien met hun oude club; beide spelers zijn afkomstig van de ploeg uit Veenendaal.

Beter
SKF begon beter aan de wedstrijd en opende de score. Het arbitrale duo wees in het begin veelvuldig naar de strafworpstip; bij de stand 6-4 waren er al vijf doelpunten uit standaardsituaties gemaakt. De Ermeloërs begonnen ook van afstand te scoren en Alain ter Horst trok met twee fraaie doelpunten de stand bij 8-8 gelijk.

Gelijk op
Ook in de eindfase van de eerste helft ging het gelijk op, maar in de allerlaatste minuten zette SKF nog éénmaal aan en liep uit naar een 13-10 ruststand. Alain ter Horst kwam scherp uit de kleedkamer en scoorde zijn vijfde doelpunt van de middag.

Niet genoeg druk
Gaandeweg de tweede helft kreeg Dindoa het moeilijker; er werd zwak verdedigd en niet genoeg druk gegeven. SKF profiteerde door uit te lopen naar een 21-16 voorsprong. Dat was de tijd voor de bezoekers om gas te geven. Met nog circa tien minuten te gaan, kroop Dindoa dichter en dichterbij.

Spannende slotfase
Saskia Lieman en Alain ter Horst namen de ploeg op sleeptouw en scoorden om en om. De Ermelose ploeg kwam dankzij strijdlust, geduld en tactisch korfbal op gelijke hoogte: 23-23. In een spannende slotfase scoorde SKF tweemaal. Dindoa haakte weer aan; Kim Groothuis rondde een doorloopbal netjes af: 25-24. Het was uiteindelijk Saskia Lieman die met haar tiende doelpunt, vanaf 2,5 meter een gelijke stand op het scorebord zette; eindstand 25-25.

Doelpunten Dindoa: Saskia Lieman 10, Alain ter Horst 8, Bjarne Sinneker 3, Lars van der Velde 2, Boaz Poppe 1 en Kim Groothuis 1.

Dindoa 2 won met 10-16 van Antilopen 2.

Zaterdag 16 september
Aanstaande zaterdag speelt Dindoa op de startdag van de vereniging om 15.30 uur thuis tegen NKC’51. Dindoa 2 ontvangt om 14.10 uur Dalto 4.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen