EFC’58 wint ook tweede bekerwedstrijd overtuigend

EFC’58 heeft op zaterdag 9 september ook de tweede poulewedstrijd in het districtsbekertoernooi overtuigend gewonnen. Op sportpark ‘De Zanderij’ werd vierdeklasser Barneveld met 4-0 verslagen, terwijl gezien het aantal kansen de uitslag nog veel hoger had kunnen uitvallen voor de ploeg van trainer Jaap de Vries.

Van Bram Burggraaff.

De één na de andere mooie kans
EFC’58 opende al na 4 minuten de score; Lucas Schuur bereikt vanaf links Sander v.d. Bor die de 1-0 binnenschoot. Vervolgens creëerde de thuisploeg de één na de andere mooie kans, maar pas vlak voor rust werd de voorsprong vergroot.

Op de stip
De regelmatig ongrijpbare Ahmed Alkhamesi, die al regelmatig hard was aangepakt, werd in het strafschopgebied getackeld. Blijkbaar een optelsom voor de scheidsrechter want de bal ging op de stip, waarna Ahmed zelf de strafschop benutte: 2-0.

Onder druk
Ook in de tweede helft ging EFC’58 goed door. In de 52e minuut werd de Barneveldse verdediging onder druk gezet en Sander v.d. Bor veroverde de bal, die hij van zo’n 30 meter in het lege doel schoot: 3-0. Direct daarna wisselde Jaap de Vries vier spelers.

De mooiste aanval van de wedstrijd
De Ermelose ploeg kreeg nog diverse kansen om de score verder uit te bouwen, wat in de 68e minuut ook lukte dankzij de mooiste aanval van de wedstrijd. Na een prachtige combinatie tussen Ahmed Alkhamesi en Mike Schuur werd de bal vanaf links strak voorgezet door de mee opgekomen linksback Alexander Halmans en vervolgens knap ingeschoten door de jonge Emirhan Baycan, die daarmee de eindstand op 4-0 bepaalde.

Zaterdag 16 september
EFC’58 was al dichtbij de groepswinst, maar door een late treffer van Terschuurse Boys tegen Stroe (2-1) wordt de derde en laatste poulewedstrijd Terschuurse Boys – EFC’58 op zaterdag 16 september beslissend voor wie er doorgaat in het bekertoernooi.