Effectief Genemuiden te sterk voor DVS’33 Ermelo

DVS’33 Ermelo heeft op zaterdag 2 september de thuiswedstrijd tegen Genemuiden met 0-3 verloren, een stand die bij rust al bereikt was. De Ermelose Derde Divisionist staat na 3 wedstrijden op de 13e plaats van de ranglijst met 2 punten.

Door Bram Burggraaff, met fotoreeks van Theo Aalten.

Sterk
Na een indrukwekkende minuut stilte in verband met het 90-jarige jubileum begon DVS’33 Ermelo sterk aan de wedstrijd. Al in de tweede minuut werd een voorzet van Benjamin Roemeon door Sam Crowther met het hoofd breed gelegd op Nicky van Hilten, die van dichtbij de bal voor het inschieten had, maar Genemuiden-doelman Hidde Streutker redde met een reflex.

Doelpunt
In de 8e minuut viel er wel een doelpunt aan de andere kant; middenvelder Marc Magan schoot vanaf zo’n 25 meter de 0-1 binnen. De thuisploeg kreeg in de 25e minuut opnieuw een 100% kans. Benjamin Roemeon bereikte Sam Crowther, die met een geplaatst schot de keeper van Genemuiden passeerde, maar op de doellijn werd de bal gekeerd door Bart-Jan Brouwer.

Onbevangen
Genemuiden bleef onbevangen de aanval zoeken en kreeg na ongeveer een half uur spelen diverse schietkansen. Tweemaal bracht Rik van Nuenen nog redding, maar bij de derde schotpoging van wederom Marc Magan moest de DVS-doelman het antwoord schuldig blijven: 0-2. In de 41e minuut was Benjamin Roemeon dichtbij de aansluitende treffer, maar zijn schot ging over. De hoop dat DVS’33 Ermelo nog met enig perspectief aan de tweede helft kon beginnen, werd op slag van rust de grond in geboord, toen Jens Jurn Streutker uit een corner de 0-3 inkopte.

Gevoelige nederlaag
Met invaller Jorick Priem probeerde de Ermelose ploeg er na de pauze nog wat van te maken. Genemuiden bleef echter eenvoudig overeind, zeker nadat Benjamin Roemeon in de 64e minuut met rood (tweemaal geel) het veld moest verlaten. Verder gebeurde er weinig en het was veelzeggend dat de speaker de clubiconen Bertus van Nieuwenhuizen en Gijs Hunenstijn, inmiddels tachtigers, samen uitriep tot ‘man of the match’. Een gevoelige nederlaag voor DVS, temeer omdat centrale verdediger Sem de Wit al voor rust het veld geblesseerd moest verlaten.

Zaterdag 9 september
DVS’33 Ermelo speelt komende zaterdag in Utrecht tegen Hercules, dat vorig seizoen nog in de Derde Divisie zondag speelde. De Utrechters begonnen de competitie met een 0-1 overwinning bij plaatsgenoot Kampong en wonnen vervolgens met 5-0 van Hoogeveen. De derde wedstrijd tegen Harkemase Boys werd met 3-2 verloren. Hercules staat met 6 punten uit 3 duels op de zesde plaats van de ranglijst.