DVS’33 Ermelo speelt ook tegen RKVA Volendam gelijk

DVS’33 Ermelo heeft op zaterdag 26 augustus ook de tweede competitiewedstrijd tegen RKVA Volendam afgesloten met een 1-1 gelijkspel. De Ermelose derde divisionist staat met twee punten uit twee duels op de elfde plaats van de ranglijst.

Door Bram Burggraaff, met fotoreeks van Theo Aalten.

Laag tempo
In een teleurstellende wedstijd lag het tempo laag en wisten beide ploegen weinig kansen te creëren. Na een aardig begin van de thuisploeg kwam de meeste dreiging voor rust van DVS’33 Ermelo, maar echt gevaarlijk werd de ploeg niet. Het was Volendam dat in de 38e minuut de score opende. Uit een weggewerkte corner kwam de bal voor de voeten voor Azedinne Sout, die knap de 1-0 binnenschoot.

Penalty?
In een begin van de tweede helft leek de ingevallen Jorick Priem de bal tegen de hand te schieten van Volendammer Stan Veerman. De scheidsrechter floot voor een penalty, maar op advies van zijn assistent kwam hij terug op die beslissing.

Gelijkmaker
In de 53e minuut viel de 1-1 gelijkmaker alsnog. Benjamin Roemeon bereikte vanaf de linkerkant Stef Nijland, die met een geplaatst schot scoorde. De kansen bleven schaars. In de 69e minuut werd DVS gevaarlijk, toen Benjamin Roemeon na een goede actie de bal richting de kruising stuurde, maar doelman Dion Vlak redde knap.

Hard over
In de slotfase zette de Ermelose ploeg nog een keer aan. Invaller Jorick Priem had in de slotminuut zijn uitstekende invalbeurt kunnen bekronen met de winnende treffer. Hij werd door Benjamin Roemeon vrij voor de keeper gezet, maar in plaats van de bal rustig binnen te tikken, schoot hij hard over.

Zaterdag 2 september
Komende zaterdag speelt DVS een thuiswedstrijd tegen Genemuiden, dat de competitie begon met een 1-2 overwinning bij Hoogeveen en een 1-1 gelijkspel in de thuiswedstrijd tegen Harkemase Boys, wat de ploeg 4 punten uit 2 duels opleverde.