DVS’33 Ermelo verliest van DOVO in slotduel Harry Hamstra Cup

DVS’33 Ermelo heeft zaterdag 5 augustus in het kader van de Harry Hamstra Cup, met 1-3 verloren van competitiegenoot DOVO. De slotronde van het toernooi werd gespeeld bij organisator Sparta Nijkerk. De Ermelose Derde Divisionist eindigde met 3 punten uit 3 duels op de vierde plaats.

Door Bram Burggraaff, met fotoreeks van Theo Aalten.

In de eerste wedstrijd van het toernooi verloor DVS’33 Ermelo vorige week zaterdag met 0-1 van TEC, dat eveneens in de Derde Divisie uitkomt. Afgelopen dinsdagavond werd het duel in en tegen Tweede Divisionist Spakenburg verrassend met 2-3 gewonnen.

Opstelling
DVS’33 Ermelo begon tegen DOVO in de volgende opstelling: Doelman Rick van Nuenen, Nicky van Hilten, Marciano van Leijenhorst, Sem de Wit, Joël Kramer, Maarten van Dijk, Hilal Ben Moussa, Lars Huber, Yorick Priem, Sam Crowther en Benjamin Roemeon.

Penalty
DOVO kwam in de 23e minuut op de 1-0 voorsprong door een doelpunt van Ebbe Wenting. De 1-1 gelijkmaker liet niet lang op zich wachten, want in de 29e minuut kwam DVS langszij door een benutte penalty van Sam Crowther.

Matig
In een matige tweede helft van Ermelose zijde liep DOVO uit naar 3-1 door treffers van Max de Boer in de 50e minuut en een benutte penalty van Nick de Bondt in de 62e minuut. Bij de Ermelose ploeg viel voor rust Frank Olijve in en kwamen in de tweede helft Jarno Westerman, opnieuw Maarten van Dijk, Joram Bakker en Lars van Wetering in het veld.

Winnaar
Winnaar van het toernooi werd TEC, dat in de tweede wedstrijd van de middag met 1-1 gelijk speelde tegen IJsselmeervogels. De ploeg uit Tiel verzamelde 7 punten in 3 duels, evenveel als DOVO, maar had een beter doelgemiddelde. In de slotwedstrijd won Sparta Nijkerk met 1-0 van Spakenburg.

Uitslag
Uitslag Harry Hamstra Cup: 1. TEC 3-7 (5-1). 2. DOVO 3-7 (5-2). 3. Sparta Nijkerk 3-6 (3-3). 4. DVS’33 Ermelo 3-3 (4-6). 5. IJsselmeervogels 3-2 punt (1-3). 6. Spakenburg 3-0 (3-6). De netto-opbrengst van het toernooi om de Harry Hamstra Cup gaat naar ‘De Vrienden van Meander’.

Programma
DVS’33 Ermelo speelt in de eerste kwalificatieronde van het KNVB-bekertoernooi staat op zaterdag 12 augustus een thuiswedstrijd tegen Urk op het programma. DVS speelt de eerste competitiewedstrijd op zaterdag 19 augustus thuis tegen VVSB. Beide wedstrijden beginnen om 15.00 uur.