Dindoa kan halve wedstrijd meekomen met koploper KVS

Dindoa kan halve wedstrijd meekomen met koploper KVS.
Dindoa kan halve wedstrijd meekomen met koploper KVS.
Foto: Rik van de Bos

In een zonovergoten Scheveningen heeft Dindoa op zaterdag 3 juni met 19-13 verloren van titelfavoriet KVS. De Ermelose ploeg staat nu met 14 punten uit 12 wedstrijden op de vierde plaats van de ranglijst en werd voorbij gestreefd door SKF, de ploeg die komende zaterdag op bezoek komt in Ermelo.

Van Bram Burggraaff, met medewerking van Roy van Boven. Foto: Rik van de Bos.

In de slotfase
Dindoa ging in de thuiswedstrijd tegen het sterke KVS pas in de slotfase met 16-18 onderuit en ook deze keer werd het geen walk-over. De verwachtingen waren aan Ermelose zijde niet hoog gespannen. De ploeg leverde door het ontbreken van Jonathan van de Beek en Bjarne Sinneker veel reboundkracht in.

Brutaal
Toch nam Dindoa brutaal de leiding. KVS klampte aan, maar kon niet voorkomen dat de bezoekers uitliepen naar een 5-8 voorsprong. De thuisploeg maakte een comeback, maar de ruststand was met 8-9 toch nog in het voordeel van de Ermelose ploeg.

Een gat
In de tweede helft gaf KVS gas en boog de achterstand om in een 10-9 voorsprong, waarna Dindoa bij 10-10 langszij kwam. Vervolgens drukten de Scheveningers door en sloegen een gat van vier punten, wat voor de gasten niet meer te overbruggen viel. Uiteindelijk liep KVS uit naar een eindstand van 19-13.

Doelpunten: Karianne van der Velde 3, Saskia Lieman 3, Wouter van den Brom 2, Roy van Boven 2, Daphne van Boven – Van den Berg 1, Boaz Poppe 1, Joost van de Beek a.k.a. Joost Jansen 1.

Zaterdag 10 juni
Dindoa speelt komende zaterdag om 15.30 uur thuis tegen SKF, waarvan het in Veenendaal verloor; de beide zaalwedstrijden werden echter wel gewonnen.

Dindoa 2 en 3
Dindoa 2 verloor met 19-13 van het sterke Dalto 5. De ‘reserves’ spelen komende zaterdag om 14.00 uur de beladen wedstrijd tegen mede-middenmoter Wageningen 4. Dindoa 3, dat strijdt om lijfsbehoud, komt om 12.30 uur in actie tegen concurrent DOS Kampen 2.

Tropical Party
De weersvoorspellingen voor de Tropical Party die op zaterdag 10 juni bij Dindoa wordt gehouden zijn fantastisch. Palmbomen, bloemetjeskettingen, en strandvibes op sportpark de Zanderij, waar de bezoekers in zomerse kleding naar de wedstrijden kunnen kijken en genieten van verfrissende cocktails en mocktails.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen