Hardlopers en publiek genieten volop tijdens zonovergoten HME

Een recordaantal van meer dan duizend hardlopers heeft op zaterdag 3 juni deelgenomen aan de diverse onderdelen van de elfde editie van de Halve Marathon Ermelo. Bovendien waren er vele duizenden toeschouwers afgekomen op inmiddels het grootste Ermelose sportevenement.

Verslag en fotoreeks: Bram Burggraaff.

Ideale weersomstandigheden
Zowel deelnemers als publiek genoten van de wedstrijden en de ideale weersomstandigheden: Een strak blauwe lucht, temperatuur iets boven de 20 graden en een verkoelende noordooster bries. Dankzij de diverse ‘waterpunten’ was voor de hardlopers de nodige verkoeling.

Prima op orde
De ervaren organisatoren van de HME hadden ook dit jaar hun zaakjes weer prima op orde, mede dankzij de inzet van meer dan 50 vrijwilligers en de professionele verkeersregelaars. Ondanks de massale deelname en belangstelling verliep het evenement zonder noemenswaardige incidenten.

Kidsrun
Het eerste onderdeel De Smurfit Kappa Kidsrun ging om 15.15 uur van start met een recordaantal van 175 kinderen. Na afloop ontvingen de top drie bij de jongens en bij meisjes prachtige bekers en kregen alle deelnemers een medaille en een ijsje.

Succes
Om 15.35 uur werden de 160 deelnemers van de VBV Advocaten Halve Marathon weggeschoten door Angelique Verweij van de hoofdsponsor. De Onderweegs & Partners vijf kilometer met ruim 560 deelnemers en meer dan 200 deelnemers op de OAK Advocaten tien km startten rond 16.30 uur.
Bij de ‘Van Panhuis Bouw Bedrijvenloop’ gingen dit keer maar liefst 28 bedrijven de strijd met elkaar aan. De drie snelste tijden van de vijf lopers per team golden voor het klassement. De firma St. vd Brink, zorggroep Noordwest Veluwe alsmede een grote groep cliënten van ’s Heeren Loo en GGZ Centraal namen deel aan de ‘Iedereen Kan Meedoen Loop’, die na het succes van vorig jaar weer op het programma stond.

Verkeersvrij
Een deel van de Stationsstraat, Horsterweg, Koninginnebuurt en ‘t Trefpunt waren verkeersvrij gemaakt, zodat de deelnemers en de toeschouwers veilig van het evenement konden genieten. In het Trefpunt organiseerden buurtbewoners een feestje om de lopers te ondersteunen met een optreden van DJ Dragon Trixz, een jongere van de Enckerkamp op ’s Heeren Loo.

Feestelijk
Bij de Kroondomeinen was een grote drinkpost ingericht met een feestelijk, versierde PLUS-boog en banners van Intersport. Vanaf een ereterras aldaar moedigden veel oudere bewoners de deelnemers, waaronder 22 Kroondomein-medewerkers, enthousiast aan. DJ FT zorgde vanuit een tent voor de muziek. Rond 17.00 uur kwamen de eerste deelnemers over de finish bij de molen met rond 17.30 uur was de piek.

Afterparty
Na het sportieve deel begon er een grootse After Party met de Plusband als hoofdact. Deze duurde tot 23.00 uur en werd georganiseerd door café de Veluwe en de Molenaer en Arnoud’s Catering die voor de barbecue zorgde. HME-voorzitter Dick van Leeuwen is trots op de ondersteuning van vele Ermelose ondernemers, zodat de inschrijfgelden ook dit jaar niet verhoogd hoefde te worden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen