EFC’58 uitgeschakeld in eerste ronde nacompetitie

Jorrick Priem bezorgde EFC’58 met de 4-1 weer enige hoop.

EFC’58 heeft op dinsdag 30 mei de eerste nacompetitiewedstrijd tegen Advendo’57 in Ederveen met 4-1 verloren. Daarmee kwam er een einde aan het seizoen voor de Ermelose ploeg na een goed debuut in de derde klasse.

Van Bram Burggraaff.

Dot van een kans
Voor zo’n 400 toeschouwers begon EFC’58 goed aan de wedstrijd en in de 8e minuut kreeg aanvoerder Gerjan van den Ham op aangeven van Jorick Priem een dot van een kans, die echter niet werd benut. In plaats van 0-1 werd het een minuut later 1-0 voor Advendo’57. Het was Jordie Koudijs, die een afzwaaiende voorzet met het nodige fortuin in de verre hoek zag belanden. Dit was een fikse domper voor EFC.

Heer en meester
De thuisploeg ging goed door en vergrootte vijf minuten later de voorsprong. EFC-doelman Kevin Schuur wist eerst nog een treffer te voorkomen, maar uit de daaropvolgende corner van Luc Goudsblom kopte Niels van Ginkel de 2-0 binnen. Advendo’57 was heer en meester en nadat de paal nog redding had gebracht, scoorde Marien van Roekel in de 17e minuut 3-0. Daarna was de Ederveense storm wat uitgeraasd en in de 23e minuut kreeg Jorick Priem namens EFC’58 een schietkans, maar Advendo-doelman Ewald van Manen voorkwam een treffer.

Naast
De sterke ploeg uit Ederveen bleef de bovenliggende partij, maar in de slotfase van de eerste helft waren er wel mogelijkheden voor de bezoekers. Een schot van Mats Steijlen ging echter naast en een goede kans voor Jorick Priem op aangeven van Ali El Hadaddi leverde ook geen treffer op.

Alsnog de 4-1
Twee minuten na de rust leek Luc Goudsblom met een prachtig doelpunt de wedstrijd definitief te beslissen. EFC’58 gaf zich echter niet gewonnen en nadat Achraf Agarmaoine op de Advendo keeper was gestrand, werd deze in de 50e minuut omspeeld door Jorick Priem, die vervolgens de paal raakte en in de rebound alsnog de 4-1 wist te scoren.

Maatje te groot
EFC’58 kreeg nog enkele kansen om er misschien toch nog een wedstrijd van te maken, maar die werden niet benut. Advendo’57 bleek een maatje te groot voor de Ermelose ploeg en besliste al in het eerste kwartier de wedstrijd met drie treffers.

Succesvol seizoen
Ondanks een tegenvallend slot mag EFC’58 terugkijken op een succesvol seizoen. Na het kampioenschap in de vierde klasse van vorig seizoen eindigde de promovendus in de derde klasse op een knappe vierde plaats met 32 punten uit 20 duels en plaatste zich voor de nacompetitie.