DVS’33 winterkampioen na overwinning op Odin’59

DVS’33 wordt ‘winterkampioen’ door met 1-0 te winnen van Odin’69.

In de 185e aflevering van de ‘Sportartikelen uit de oude doos’ van donderdag 13 december 2001 een verslag van de wedstrijd DVS’33 – Odin’59, waarin de Ermelose eersteklasser dankzij een nipte 1-0 overwinning het winterkampioenschap voor zich opeiste.

Door Bram Burggraaff.

Koploper
DVS’33 heeft de draad weer opgepakt na de teleurstellende nederlaag tegen Veensche Boys door in de laatste wedstrijd voor de winterstop middenmoter Odin’59 met 1-0 te verslaan. De enige treffer werd gescoord door Sebastian Verhoeve. De Ermelose eersteklasser is koploper met 28 punten uit 12 wedstrijden. Alleen Volendam dat met 5-0 won van VVZ blijft met 24 punten uit 12 duels nog in het spoor van de ‘winterkampioen’. Ajax, dat thuis tegen VRC niet verder kwam dan een 1-1 gelijkspel, staat nu met 21 punten uit 12 wedstrijden op de derde plaats.

Hersteld
In september had DVS’33 in Heemskerk met 0-2 gewonnen van Odin’59 door doelpunten van Sander Franken en Nordin Kaddour. De Ermeloërs begonnen de thuiswedstrijd met de herstelde Sander Mallie in de basis. Ook Abel van Willigen kon weer spelen, maar begon op de reservebank. Nordin Kaddour en Rachid Koraichi waren nog geblesseerd.

Matig
In een matige eerste helft kreeg Odin al na 5 minuten een grote kans. Peter van der Slikke stond volgens de scheidsrechter niet buitenspel en mocht alleen op doelman Remco van Lopik afgaan; zijn schot ging echter naast. In de 12e minuut werd DVS voor het eerst gevaarlijk; uit een voorzet van Karst Koopman schoot Lucien Ilie de bal net over. Een corner van diezelfde Ilie kwam in de 23e minuut terecht bij Sander Malie die naast schoot. Sebastian Verhoeve sloot na bijna een half uur spelen een solo af met een slap schot dat geen probleem was voor Odin-keeper Sander van der Lugt. In de 35e minuut werden de gasten weer gevaarlijk, toen Robin Welp vanaf links voorzette, maar Sander Malie werkte de bal uit de doelmond.

Kostbaar
De tweede helft was beter en levendiger dan het eerste bedrijf. In de 53e minuut kwam een slechte uittrap van de doelman van Odin terecht bij Ron Knol, maar diens boogbal ging rakelings over de lat. Na een uur spelen kwam een vrije trap van Arjen Schepers via Sander Franken bij Sander Malie terecht, die de bal in de handen van de Odin-keeper schoot. DVS-trainer Bert Hendrik bracht Abel van Willigen in het veld voor Sander Malie. In de 64e minuut schoot Karst Koopman uit een voorzet van Sander Franken net naast. DVS’33 kwam in de 70e minuut op voorsprong. Na een assist van Ron Knol schoot Sebastian Verhoeve de uiterst kostbare 1-0 binnen.

Blessures
Odin’59 gaf zich niet gewonnen en was enkele minuten later dichtbij de gelijkmaker, maar doelman Remco van Lopik redde met de voet bij een inzet van Barry de Kruif. Met nog een kwartier te gaan, kwam Gijs Griffioen in het veld voor de geblesseerd geraakte Sebastian Verhoeve. In de slotfase leek Lucien Ilie de wedstrijd definitief te beslissen, maar hij schoot de bal over het doel. Mark Pluim kwam kort voor tijd nog in het veld voor de geblesseerde Karst Koopman.

Man of the match
Na afloop van de wedstrijd riep een blijde DVS-hoofdtrainer Bert Hendriks zijn doelman Remco van Lopik uit tot ‘Man of the match’. Winnaar van de weekprijs werd Bert van Buuren uit DVS E1. Hij mocht een originele DVS’33 pet in ontvangst nemen die hem werd aangeboden door supportersvereniging Geel-Zwart.