Halve Marathon van Ermelo breekt opnieuw record

Het evenement heeft velen aan het hardlopen gekregen.
Het evenement heeft velen aan het hardlopen gekregen.
Foto: archief Jacques Zuiderwijk

De Halve Marathon van Ermelo op zaterdag 3 juni heeft voor het eerst de duizend deelnemers overschreven. Na het sluiten van de voorinschrijving van de elfde editie staat de teller op een recordaantal van 1025 deelnemers. Vorig jaar kwamen er uiteindelijk 920 deelnemers aan de start van de tiende Halve Marathon.

Van Bram Burggraaff.

Extreem goed
Dit is een teken aan de wand. Het evenement heeft velen aan het hardlopen gekregen en dat is nu net waarom de halve marathon ooit is ontstaan. Deze editie doen er heel veel Ermeloërs mee. Zo heeft de Smurfit Kappa Kidsrun (start 15.15 uur) nog nooit zoveel voorinschrijvingen gehad, namelijk 112. Hier komen normaal gesproken ook nog veel na-inschrijvingen bij, omdat veel ouders pas op de dag zelf inschrijven. Dat belooft dus nog wat, want de weersverwachtingen voor zaterdag zijn voor het lopen extreem goed met zo’n 22 graden en veel zon.

Enorme groei
De meeste inschrijvingen heeft de Onderweegs & Partners vijf kilometer, 358 tegenover 205 die de OAK Advocaten 10 km aandurven. Beide afstanden starten rond 16.30 uur. De VWV Advocaten Halve Marathon, start 15.45 uur, is voor de 130 deelnemers een grote uitdaging. Een enorme groei maakt de ‘Van Panhuis Bouw Bedrijvenloop’ door; 28 bedrijven gaan de strijd met elkaar aan met vijf lopers per team waarvan de drie snelste tijden gelden voor het klassement.

Hard getraind
De ‘Iedereen kan meedoen loop’ is goed voor 12 deelnemers. Er doen veel bedrijven en instellingen mee los van de Bedrijvenloop. Zo staat de firma St. vd Brink aan de start met 20 collega’s en is ook de zorggroep Noordwest Veluwe van de partij. Net als vorig jaar zal ’s Heeren Loo met een grote groep cliënten komen die zo hard getraind hebben dat men de vijf kilometer aandurft. Ook GGZ Centraal heeft een cliëntenteam.

Verkeershinder
De Stationsstraat zal komende zaterdag om 12.00 uur dichtgaan tussen de Dorpskamer en de Horsterweg. Om 14.00 uur gaat stapsgewijs de Koninginnebuurt en Trefpunt dicht evenals de Stationsstraat vanaf ’t Hoekje tot de Horsterweg. De bewoners van het Trefpunt kunnen via drie nooduitgangen hun wijk veilig verlaten. De betrokkenen hebben allemaal een brief ontvangen met de details. Deze staan, net als het parcours zelf, ook op de website: www.halvemarathonermelo.nl

Feestjes
In het Trefpunt organiseren buurtbewoners een feestje om de lopers te ondersteunen. Daar zal DJ Dragon Trixz optreden, een jongere van de Enckerkamp op ’s Heeren Loo. Bij de Kroondomeinen zorgt DJ FT voor de muziek. Daar wordt een grootse drinkpost ingericht met de nodige aankleding. Rond 17.00 uur zullen de eerste deelnemers over de finish komen met rond 17.30 uur de grootste piek.

After Party
Om 18.15 uur begint een grootste After Party met de Plusband als hoofdact. Dit duurt tot 23.00 uur en wordt georganiseerd door café de Veluwe en de Molenaer en Arnoud’s Catering die de barbecue aansteekt. Ook New York Pizza, café Bruijn en restaurant Pasto ondersteunen het HME evenement. Vanaf 23.00 uur wordt ook de Stationsstraat tussen de Horsterweg en de Dorpskamer weer vrijgegeven voor het verkeer.

Ophalen startnummers en na-inschrijving
Vrijdagavond 2 juni kunnen de startnummers en de gratis hardloopshirts vanaf 19.00 uur tot 20.30 uur afgehaald worden in café de Veluwe. Op zaterdag 3 juni kan dat vanaf 11.00 uur op het Molenaarsplein waar men ook kan na-inschrijven met behulp van de pin. Dat kan tot ongeveer 15.45 uur, maar aangeraden wordt dit tijdig te doen met oog op de te verwachte drukte.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen