DVS’33 Ermelo sluit seizoen af met ruime overwinning

DVS’33 Ermelo heeft zaterdag 27 mei de laatste competitiewedstrijd thuis tegen HSV Hoek met 4-0 gewonnen. De Ermelose Derde Divisionist sluit een seizoen met ‘ups en downs’ af op de zevende plaats van de ranglijst met 52 punten uit 34 duels.

Door Bram Burggraaff, met fotoreeks door Theo Aalten.

Revancheren
Hoewel er voor DVS’33 Ermelo niets meer op het spel stond, wilde de ploeg van Stevan de Geijter en Jaap de Vries zich graag revancheren voor de 3-1 nederlaag die het op 3 december 2022 leed tegen Hoek. De thuisploeg begon sterk aan de wedstrijd en opende in de 8e minuut de score.

Prachtig hakje
Maarten van Dijk gaf met een prachtig hakje de assist en Stef Nijland rondde koel af: 1-0. De oud-prof was na een geweldige rush dichtbij zijn tweede treffer, maar Hoek-doelman Lars Knipping redde knap. De enige Zeeuwse kans voor rust was voor Steve Schalkwijk, maar zijn kopbal ging net naast.

Schitterende omhaal
DVS’33 Ermelo begon uitstekend aan de tweede helft. Het was opnieuw Maarten van Dijk die in de 50e minuut, dit keer met een lage voorzet, Stef Nijland in staat stelde zijn tweede treffer te scoren: 2-0. Vijf minuten later besliste de thuisploeg de wedstrijd met een fraai doelpunt. Doelman Daan Huiskamp bereikte met een doeltrap Benjamin Roemeon, die met een schitterende omhaal 3-0 scoorde.

Pegel
Hoek had niets meer in te brengen en liet het erbij zitten. In de 70e minuut nam Sem de Wit met een pegel in de kruising de 4-0 voor zijn rekening. Hoewel DVS nog kansen kreeg om de score verder op te voeren en Schalkwijk nog dichtbij de eretreffer voor Hoek was, bleef het daarbij.

Afscheid en uitreiking
Na afloop van de wedstrijd werd er afscheid genomen van vertrekkende spelers en stafleden. De keepers Daan Huiskamp en Piotr Gorczyka, Stijn Schipper, Matijs Valstar. Omar El Ghazouani, Nassim El Ablak en Ali Akla verlaten de club. Ook de stafleden Stevan de Geijter, Jaap de Vries en Pascal Jansen vertrekken. Bovendien was de uitreiking van de gouden, zilveren en bronzen schoen aan resp. Sem de Wit, Stef Nijland en Maarten van Dijk.