Sape Westra gekroond tot ‘Keizer’ bij VSG Ermelo

Sape Westra (rechts) wint de keizercompetitie bij VSG Ermelo.
Sape Westra (rechts) wint de keizercompetitie bij VSG Ermelo.
Foto: Gerard de Hoop

In de kampioensgroep van het Veluws Schaakgenootschap Ermelo (VSG), veroverde Mark de Graaf in een inhaalronde de tweede plaats door een remise tegen Onno Wolters, die derde werd. Noël Bovens was al eerder clubkampioen geworden.

Van Bram Burggraaff.

Nog een zege
De rest van de VSG’ers speelde in de hun laatste competitieronde volgens het systeem ‘Keizer’. Rob Hollmann deed ijverig zijn best Sape Westra van zijn schaaklijf te houden, maar tevergeefs. Sape die met een straatlengte aan punten voorsprong al ongekroond keizer was, bond nog een zege aan zijn kar.

Zware strijd
Jildert de Boer delfde ondanks zeer creatief spel de ondergang tegen Bas West, die daar nogal hard voor moest werken. Hisham Haout bewees winnend dat het onbedoelde torenoffer van Henri Bosch foutief was. In een zware strijd wist Gert-Wim Korterink aanvankelijk materiaalverlies goed te maken, maar toen was aan beide kanten te weinig materiaal over voor winnende strijd: resultaat remise.

Een gat
Na stukverlies voor Ronald Bieringa stevende Willem Booy regelrecht naar de winnende aanval. Op de allerlaatste zet greep hij mis en werd zekere winst toch remise. Wim Jongejan won vanuit vrijwel gelijke stand ineens van Wim van Dalen. Piet Vroegindeweij en Lex Wattez ruilden naar remise. Cees Doets vond een gat in de stelling van Martin Elbertsen en won.

Ruimtegebrek
Stephan Schoenmaker kreeg te maken met ruimtegebrek en verloor daardoor een stuk en de partij tegen Anne Zijlstra. Job Bunschoten werd gedwongen een stuk te offeren tegen Gerda Smid. Hij wist daarbij de koningsstelling van Gerda zo te beschadigen dat hij vele zetten later toch de winst pakte.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen