Dindoa wint in Italiaanse sferen van Pernix

Dindoa wint de thuiswedstrijd tegen Pernix uit Leiden.

Dindoa heeft zaterdag 20 mei de thuiswedstrijd tegen Pernix uit Leiden met 20-17 gewonnen. Na afloop werd er op een zonovergoten sportpark ‘De Zanderij’ nog lang genoten van pizza’s en spaghetti die hoorden bij de themadag Italië.

Van Bram Burggraaff, met medewerking van Jan Willem van den Berg. Foto: Rik van de Bos.

Een aantal wijzigingen
Doordat vorige week de handhaving in de Overgangsklasse was veilig gesteld, had Dindoa-coach Hugo van Woudenberg een aantal wijzigingen doorgevoerd met het oog op komend seizoen. Jonathan van der Beek zal de resterende wedstrijden van dit seizoen, op eigen verzoek, bij het tweede spelen samen met zijn broer Sam. Zijn plaats in het eerste werd deze wedstrijd ingevuld door Wouter van den Brom. Daarnaast is ter voorbereiding op het komend seizoen ook A-junior Boaz Poppe aan de selectie toegevoegd.

Gelijk op
In de beginfase ging de strijd redelijk gelijk op. Reboundend had Dindoa het lastig tegen de lange heren van Pernix. De thuisploeg had wel overwicht op de wedstrijd, maar kon dit onvoldoende uitdrukken in doelpunten. Ook de harde wind over het veld maakte het lastig om tot veel doelpunten te komen. Beide ploegen waren dan ook nadrukkelijk op zoek naar kansen dicht bij de korf en de scores bleven gelijk op gaan. Dindoa ging uiteindelijk met slechts twee doelpunten voorsprong van de thee genieten.

Amusementswaarde
De Ermelose korfballers begonnen zoals vaker vol energie aan de tweede helft. Al na een vijftal minuten was het gat met Pernix opgelopen naar zes doelpunten. Daar waar de meeste tegenstanders op dat moment het geloof wel opgeven, bleven de gasten vertrouwen houden in een goed eindresultaat. Dat kwam de amusementswaarde van de wedstrijd duidelijk ten goede.

Spanning terug
De tegenstander begon gaandeweg de tweede helft meer vat te krijgen op Dindoa, waardoor de achterstand werd teruggebracht tot slechts twee doelpunten. De spanning kwam hierdoor weer terug in de wedstrijd. Om extra reboundkracht in de aanval te creëren, werd Marinda Vliek ingebracht.

Verdiende overwinning
Dat had het gewenste resultaat, want Lars van der Velde wist met twee prachtige afstandsschoten het verschil weer op vier doelpunten te brengen. Dindoa speelde vervolgens de wedstrijd op professionele wijze uit. In de laatste minuut kreeg Karianne van der Velde nog een publiekswissel en bloemen. Zij zal volgend seizoen naar Zwitserland gaan en dus geen deel meer uitmaken van de selectie. Met een eindstand van 20-17 haalde Dindoa een verdiende overwinning op Pernix.

Doelpunten: Daphne van Boven-van den Berg 5, Saskia Lieman 5, Wouter van den Brom 4, Lars van der Velde 4, Aniek Odding 1, Karianne van der Velde 1.

Dindoa 2
Voorafgaande aan de wedstrijd van het eerste team won Dindoa 2 met 12-9 van Pernix 2.