FC Horst nog niet veilig na nederlaag in slotfase tegen Batavia’90

In januari dit jaar ging FC Horst na rust onderuit tegen koploper Batavia’90.
In januari dit jaar ging FC Horst na rust onderuit tegen koploper Batavia’90.
Foto: archief Wim Balke

FC Horst heeft zich zaterdag 20 mei nog niet veilig kunnen spelen in de 2e klasse. Door een 1-0 nederlaag tegen Batavia’90 uit Lelystad staat FC Horst nog maar 1 punt boven ZAC. FC Horst heeft momenteel 28 punten uit 23 wedstrijden, ZAC heeft uit hetzelfde aantal wedstrijden 1 punt minder. FC Horst staat nog op een veilige 8e plaats. Komende zaterdag speelt het echter de laatste wedstrijd tegen naaste concurrent ZAC. Bij een nederlaag zal FC Horst tot nacompetitie veroordeeld worden.

Dit bericht FC Horst.

Het betere van het spel
Batavia dat vorige week verrassend verloor bij OWIOS was alleen gebaat bij een overwinning in de race om het kampioenschap. Batavia had de gehele wedstrijd het betere van het spel, kreeg diverse mogelijkheden om de score te openen maar konden de goed keepende Tim Crama niet passeren.

Late treffer Batavia
FC Horst wist net als vorige week weinig tot niets te creëren voor de goal van Batavia. Het duel leek in een bloedeloze 0-0 te eindigen, echter in de slotfase (89eminuut) wist Batavia toch te scoren. Uit een toegekende vrije trap kon Mohammed al Haydar bij de 2e paal binnen te koppen.

Nederlaag Hierden, titel voor Batavia
De late treffer werd groots gevierd door Batavia. Want iets verderop in Lelystad liep VV Hierden tegen een nederlaag aan bij Unicum (2-1). Dit was voldoende voor het kampioenschap voor Batavia.

Zaterdag 27 mei
FC Horst zal zaterdag 27 mei in een thuisduel tegen ZAC klassebehoud moeten realiseren. Met de vechtlust van de laatste 2 wedstrijden moet dat mogelijk zijn voor het elftal van John Martens. De wedstrijd in Ermelo zal om 14.30 uur afgetrapt worden.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen