Off day voor DVS’33 Ermelo tegen Excelsior’31

DVS’33 Ermelo ging zaterdag 20 mei met 4-0 het schip in tegen Excelsior’31. En dit terwijl voor DVS’33 Ermelo er nog een kleine kans lag om de derde periode te winnen, en tegenstander Excelsior’31 vocht voor lijfsbehoud.

Door Joop Tomassen, met fotoreeks door Theo Aalten.

Op de eigen ‘Koerbelt” waren de Rijssenaren gretiger en beloonden zich daar ook voor. Halverwege bleek het perspectief op die derde periodetitel ineens veel groter, maar toen keken de geelzwarten al tegen een onoverkomelijke achterstand aan. Na rust was het elan in de Ermelose equipe wat groter, maar kansen leverde dat vooralsnog niet op. De thuisclub vergrootte de voorsprong zelfs. Door de ruime nederlaag is de derde periodetitel definitief uit beeld met nog een wedstrijd te gaan. DVS handhaafde zich dankzij een beter doelsaldo nog wel op de achtste plaats. Mogelijk leggen de Ermeloërs in het laatste (thuis-)duel nog wat eer in de wedstrijd tegen hsv Hoek, dat nog wel kans heeft op het winnen van de derde periode. DVS kwam nog wel in de wei met een team, dat geen cadeautjes zou weggeven. Alleen Ali Akla ontbrak vanwege de blessure, die hij in de vorige wedstrijd opliep.

Open huis voor rust
DVS hield de eerste helft open huis. De Tukkers waren veel gretiger en waren zodoende ook de bovenliggende partij. De geelzwarten boden ook te veel ruimte aan de thuisclub, die er ook gretig gebruik van maakten. Door een doelpunt van Simon Seppenwoolde in de 16e minuut en een van Steff Kaptein stonden de Rijssenaren na een half uur met 2-0 voor. De rust ging in met 3-0 door weer Seppenwoolde. In de extra tijd kreeg Stef Nijland de enige schietkans, maar zijn poging werd goed geblokt.

Meer elan in de tweede helft
Stevan de Geijter was uiteraard zeer ontevreden en bracht direct na de rust vijf andere spelers in. Stef Nijland, Omar El Ghazouani, Nicky van Hilten, Sem de Wit en Tarik Evre bleven in de kleedkamer achter. Met de invallers Lars van Wetering, Joram Bakker, Gaston Salasiwa, Frank Olijve en Eren Turan Yavuz voetbalde DVS wat meer naar voren. De tegenstander werd ook meer van het eigen doel afgehouden, maar een uitval in de 70e minuut leverde wel meteen de 4-0 op. Seppenwoolde vervolmaakte zijn hattrick. De enige kans, die de geelzwarten nog creëerden was van Benjamin Roemeon. Hij slalomde vanaf links het Rijssense strafschopgebied en kwam nog in goede positie om te schieten. Zijn inzet ging echter voorlangs. Zo verliet DVS toch wat beschamend het kunstgras van ‘De Koerbelt’. De nummer voorlaatst kwam op doelsaldo van de directe degradatieplaats af en heeft zelfs weer kijk op directe handhaving. Bij VVOG zal men niet blij zijn met de off day van de Ermeloërs.