Schakers VSG Ermelo zorgen voor weinig verrassingen

. Henri Bosch kon na enkele mindere zetten van Bert Loedeman rustig naar winst afwikkelen.
. Henri Bosch kon na enkele mindere zetten van Bert Loedeman rustig naar winst afwikkelen.
Foto: Gerard de Hoop

Het was deze week een zeer rustige speelavond bij het Veluws Schaakgenootschap Ermelo (VSG) met weinig verrassende uitslagen.

Dit bericht VSG Ermelo.

Kampioensgroep
Clubkampioen Noël Bovens zag zijn aanvalsplannen tegen Dirk van Setten afketsen en bood in vrijwel gelijke stelling remise aan, wat Dirk accepteerde. Mark de Graaf verzekerde zich van een plaats in de top 3 door Ralf van den Burg te verslaan. De enige partij die nog rest in de kampioensgroep is die om de plaatsen twee en drie tussen Onno Wolters (2.5 uit 4) en Mark (3 uit 4). Overige ranglijst: 1. Noël Bovens met 4.5 uit 5, 4. Dirk van Setten (2 uit 5), 5 Gerard de Hoop (1 uit 5) en 6. Ralf van den Burg (1 uit 5, remise tegen Gerard, maar lager op de ranglijst dan Gerard aan de kampioensgroep begonnen.

Keizersgroep
In de Keizersgroep (restgroep) weerde Marco ter Meer de aanval van Wim Velker af met remise als resultaat. In wederzijdse aanval was Bas West winnend sneller dan Hisham Haout. Henri Bosch kon na enkele mindere zetten van Bert Loedeman rustig naar winst afwikkelen. Met zeer lichte materiële voorsprong nam Ronald Bieringa in een stelling met veel wederzijdse mogelijkheden genoegen met remise tegen Jildert de Boer.

Rob Hollmann en Wim Jongejan ruilden hun sterkst gepositioneerde stukken met remise als resultaat. In een foutenfestival maakte Cees Doets de laatste fout tegen Gert-Wim Korterink en verloor. Wido Sparling rondde een technisch gewonnen stand behoedzaam, maar gedecideerd winnend af tegen Anne Zijstra.

Job Bunschoten kwam fraai te staan tegen Willem Booy, maar slim spel van Willem leidde tot remise. Lex Wattez – Martin Elbertsen: evenwichtige remise. Bart Schultz overtroefde Stephan Schoenmaker. Na een goed begin moest Dick van Enk zijn meerdere erkennen in Margriet Martensen. De enige enigszins verrassende uitslag van de avond was de winst van Piet Vroegindeweij tegen Gerda Smid.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen