EFC’58 speelt vriendschappelijk tegen Heerenveen A1

De teams van EFC’58 en Heerenveen A1 spelen een vriendschappelijke wedstrijd op sportpark ‘De Zanderij’.
De teams van EFC’58 en Heerenveen A1 spelen een vriendschappelijke wedstrijd op sportpark ‘De Zanderij’.
Foto: archief Jan de Roo

In de 183e aflevering van de ‘Sportartikelen uit de oude doos’ van donderdag 15 november 2001 een verslag van de vriendschappelijke wedstrijd, die EFC’58 op dinsdag 6 november speelde tegen Heerenveen A1 op sportpark ‘De Zanderij’.

Door Bram Burggraaff.

Gastheer
EFC’58 was vorige week dinsdagavond de gastheer van Heerenveen A1. De wedstrijd was onderdeel van een sponsoravond die door de vereniging tweemaal per jaar wordt georganiseerd. Het Friese jeugd-vlaggenschip beschikt over een talentvolle selectie met een internationaal karakter en staat momenteel op de vierde plaats in de eredivisie voor A-junioren. De oudste jeugdspelers van de profclub uit Heerenveen trainen vrijwel iedere dag.

Balvaardigheid en snelheid
In de wedstrijd tegen EFC’58 was goed te zien dat balvaardigheid en vooral snelheid van groot belang zijn in het huidige topvoetbal. De Ermelose vierdeklasser wist in de eerste helft de schade nog beperkt te houden. Na schitterende doelpunten van Antonio Correia en Awed Guled Hussein in het eerste kwartier werd er niet meer gescoord; ruststand 0-2.

Zeer sportief
In de tweede helft liep Heerenveen weg van EFC. Doordat de Ermeloërs niet massaal voor het eigen doel bleven hangen en zeer sportief partij gaven, bleef het een leuke wedstrijd, waarin de gasten ruim gelegenheid kregen hun niet geringe kunnen te tonen.

Fraaie doelpunten
Dat resulteerde in prachtige staaltjes voetbal vaak afgesloten met fraaie doelpunten. Door in de tweede helft regelmatig te scoren, eindigde de wedstrijd, die uitstekend werd geleid door de Ermelose scheidsrechter Hans Bakker, in 0-9. Voor de Friezen scoorden achtereenvolgens: Thomas Prager, Eric van Eikeren (2x), Juska Savolainen, Paul Polinksky (2x) en Vadigab Kromak. De begeleiding van Heerenveen was na afloop zeer tevreden. Met name over de grasmat was iedereen vol lof en niet ten onrechte, want het hoofdveld van EFC’58 lag er werkelijk schitterend bij.

Moeilijke tijd
EFC’58 maakt sportief een moeilijke tijd door. In de loop der jaren zijn tientallen talentvolle voetballers vertrokken, vooral naar ‘grote broer’ DVS’33. Daar speelden en spelen diverse voetballers met een EFC-achtergrond in het eerste team, Dit heeft uiteraard geen positieve invloed op de prestaties van de kleinste Ermelose voetbalvereniging. Vorig jaar degradeerde EFC dan ook uit de vijfde naar de zesde klasse van het zaterdagamateurvoetbal. Echter door het verdwijnen van district Midden, kwam de Ermelose club dit jaar in de vierde, tevens laagste klasse van district Oost terecht.

Sponsors
Door dit soort sponsoravonden te organiseren wil EFC’58 laten zien een aantrekkelijke vereniging voor geldschieters te zijn. Men mag zich nu al verheugen in een toenemend aantal sponsoren. Met betere randvoorwaarden wordt geprobeerd vooral spelers die in het verleden voor EFC gespeeld hebben en bij hun huidige club niet meer voor het eerste elftal in aanmerking komen, terug te halen. Andere spelers zijn uiteraard ook van harte welkom.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen