Sparta Ermelo scoort drie finale kampioenen en twee bronzen medailles

Foto: eigen foto

Op zaterdag 13 mei was de individuele meerkampfinale voor de turnsters niveau E,F,G,H en 4. De turnsters van Sparta Ermelo die hieraan meededen hadden een plekje in de finale weten te behalen na de voorrondes. Een spannende wedstrijd dus, waarbij het niveau dichtbij elkaar ligt.

Dit bericht Sparta Ermelo. (foto van links naar rechts: Ivana Doppenberg, Ilse Koops, Esther Crama, Kaylee van Dam, Sandra Rakhorst , Britt de Mots en Aimey Tielsch). 

Drie categorieën
In de eerste wedstrijdronde deden er turnsters mee vanuit Sparta Ermelo in 3 categorieën. In de categorie Jeugd & Junior niveau H deden Bo van Rijn, Mira Shatra, Sharane Bennink en Sophie van Es-Davies mee. In de categorie Junior G deden Tara Ruitenberg, Wieske Paules en Lieke van de Beek mee. En in de categorie Jeugd F deden Nova Breman en Senna Wallet mee.

Knappe prestaties
De turnsters begonnen op sprong en balk waarbij de meesten een goede oefening lieten zien. Senna Wallet deed zelfs een moeilijkere sprong dan in de voorrondes en slaagde erin deze goed uit te voeren. De Junior turnsters begonnen op het toestel balk, wat ontzettend moeilijk is om je zenuwen onder bedwang te houden. Helaas is dit voor Lieke van de Beek niet gelukt, maar ze turnde wel een mooie oefening. Op de vloer liet Lieke van de Beek een prachtige oefening zien op eigen vloermuziek. Nova Breman had zich in de week voor de finale zich geblesseerd aan haar enkel en deed boven verwachting mee met alle toestellen. Enkel op het toestel vloer moest zij haar oefening aanpassen door de erge belasting op haar voet en miste hier wat samenstellingseisen uit haar oefening. De andere turnsters turnden stabiele wedstrijdoefeningen, wat een knappe prestatie is in de finale.

Podiumplaatsen
Vol spanning werd dan bekend dat Sparta Ermelo maar liefst twee finale kampioenen mee naar huis kreeg. Sharane Bennink werd kampioen in de categorie Jeugd niveau H! Bo van Rijn mocht ook het podium betreden en ontving hier knap het brons. Mira Shatra werd 8e en Sophie van Es-Davies werd 11e. In de categorie Junior G werd Tara Ruitenberg knap 3e en nam het brons mee naar huis. Wieske Paulus werd 9e en Lieke van de Beek 12e. Tot slot werd Senna Wallet finale kampioen in de categorie Jeugd F en ging er met het goud ervandoor! Nova Breman eindigde met aangepaste oefeningen op de 18e plaats.

Goud
In de tweede wedstrijdronde turnde Ilse Koops en Ivana Doppenberg in de categorie Jeugd niveau G en in de categorie middenbouw niveau 4 turnde Britt de Mots en Aimey Tielsch. Beide groepjes begonnen op het toestel vloer waarbij iedereen een sterke oefening liet zien. Ook op sprong werden er mooie sprongen geturnd. Op het toestel brug maakte Aimey Tielsch een kostbare fout en viel naar achter met ophurken. Ze loste het knap op door niet de grond te raken en weer terug op het toestel te komen, maar dit kwam haar alsnog duur te staan. Op het toestel balk herpakte ze zich weer knap en liet een sterke oefening zien. Britt de Mots en Ilse Koops turnden ook een sterke wedstrijd zonder grote fouten. Ivana Doppenberg had ook een goede wedstrijd maar had helaas een val van balk. Vol trots mocht ook Ilse Koops het goud in ontvangst nemen en werd kampioen bij de Jeugd G categorie. Ivana Doppenberg werd 6e. In de categorie lag het niveau erg hoog maar wist Aimey Tielsch nog knap 5e te worden. Britt de Mots werd 16e.

Netjes
In de derde wedstrijd categorie werd er ook geturnd in de categorie Jeugd G en hieraan deden Mirte Knol en Monica van Nijhuis mee. Ook deze turnsters begonnen op het toestel balk. Mirte Knol turnde een mooie oefening maar moest de balk helaas ook vroegtijdig verlaten en liet hier punten liggen. Op de vloer werd en netjes geturnd en waren er op sprong mooie sprongen te zien. Ook op het toestel brug turnde Mirte Knol een sterke oefening en werd 3e. In het eindklassement werd Mirthe Knol uiteindelijk 5e en Monica van Nijhuis knap 10e.

Gedeelde plek
In de laatste wedstrijdronde mochten Isis Kremer en Aimee van der Sluis de wedstrijddag afsluiten en turnden in de categorie Junior & Senior niveau E. De turnsters begonnen op het toestel vloer en lieten sterke oefeningen zien met een mooie uitstraling. Op sprong turnde Isis Kremer een sterke sprong en landde haar sprong als een huis. Ook op het toestel brug kwamen de turnsters zonder problemen door de oefening heen. Tot slot het toestel balk waarbij Isis Kremer het niet lukte op de balk te blijven met de radslag. Aimee van der Sluis lukte het wel op de balk te blijven en turnde een stabiele oefening. Beide turnsters zijn op een gedeelde 9e plek geëindigd.

Vol trots
Trainsters Esther Crama, Kaylee van Dam en Sandra Rakhorst kijken vol trots op alle turnsters die mee hebben gedaan aan de finale. Sparta Ermelo was goed vertegenwoordigd met het aantal geplaatste turnsters en ging met drie finale kampioenen en twee bronzen medailles naar huis! Op 3 juni is de laatste wedstrijd van dit seizoen waarbij de turnsters zullen strijden voor de toestelfinales te Nijmegen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen