FC Horst wint belangrijk duel tegen vv Unicum

FC Horst-doelman Tim Crama wist telkens weer redding te brengen.

FC Horst heeft zaterdag 13 mei de belangrijke wedstrijd tegen vv Unicum met 2-0 gewonnen. Door deze overwinning heeft FC Horst iets meer lucht gekregen in de strijd om weg te blijven bij plaats 9. FC Horst staat momenteel op een 7e plaats met 28 punten uit 22 wedstrijden, het heeft nu 4 punten voorsprong op ZAC die op de 9e plaats staat.

Dit bericht FC Horst.

Unicum bovenliggende partij
Unicum dat op een 3e plaats staat kwam goed uit de startblokken, in het begin met voornamelijk schoten van afstand. FC Horst had in de eerste 20 minuten weinig in te brengen maar wist uit de eerste de beste mogelijkheid wel te scoren. Uit een corner wist Paul van Prehn met het hoofd de 1-0 binnen te koppen. Unicum kreeg nog enkele goede mogelijkheden, met name aanvaller Willem Jelle Bos was gevaarlijk, maar wist het net niet te vinden.

Hetzelfde spelbeeld
De tweede helft gaf eenzelfde spelbeeld als de eerste helft. FC Horst was de onderliggende partij, Unicum was gevaarlijk en FC Horst dat zich liet kennen door veel tijdrekken en nagenoeg geen kansen wist te creƫren. Het was duidelijk dat FC Horst gebaat was bij een goed resultaat, alles werd uit de kast gehaald om Unicum uit de wedstrijd te halen.

Op jacht
De laatste 20 minuten was het Unicum die op jacht ging naar de gelijkmaker. Het kreeg ontzettend veel kansen, maar het was doelman Tim Crama die telkens weer redding wist te brengen. Tim Crama werd dan ook terecht gekozen tot Man of the Match. In de slotfase ging hij toch bijna in de fout, maar Tim Crama wist zijn doel schoon te houden.

In blessuretijd
Unicum dacht nog recht te hebben op een strafschop, echter de goed leidende scheidsrechter Mulder zag niets in de valpartij van invaller Dias Nzasi. FC Horst wist het duel uiteindelijk te beslissen in de blessuretijd, die was door het vele tijdrekken van FC Horst, de vele krampgevallen lang, Peter v.d. Horst tikte uiteindelijk de 2-0 binnen.

Zaterdag 20 en 27 mei
Zaterdag 20 mei speelt FC Horst uit tegen koploper Batavia, die door de nederlaag uit tegen OWIOS ziet ze dat Hierden op 1 punt is genaderd. Een kampioenswedstrijd tegen FC Horst lijkt uitgesloten, de wedstrijd in Lelystad zal om 15.00 uur afgetrapt worden. Het lijkt erop dat het kampioenschap in de 2e klasse I beslist zal worden op 27 mei wanneer in Hierden de nummers 1 en 2 elkaar zullen treffen om in een onderling duel het kampioenschap te beslissen.