EFC’58 speelt DSV’61 volledig van de mat

Er stond zaterdag 13 mei een belangrijke wedstrijd op het programma in de derde klasse waar voor beide ploegen ook iets op het spel stond. DSV’61 moest eigenlijk winnen om uit de degradatieproblemen te blijven en EFC’58 speelde voor een goede uitgangspositie voor de nacompetitie. Met 4-0 echter speelde EFC’58 zijn opponent volledig van de mat.

Door Siemon Moerman/Ed Bok, foto’s: Dimitri Steijlen.

Niet bijster aantrekkelijk
De eerste helft kan qua commentaar wel overgeslagen worden want het was op een paar acties na niet bijster aantrekkelijk voor de toeschouwers die alleen het voorjaarszonnetje konden koesteren. Al vroeg in de wedstrijd moest Matthias Vrancken na een ongelukkig verdedigende actie geblesseerd het veld verlaten en stond de thuisploeg even met 10 man op het veld. Matthias Vrancken werd vervangen door Jesse Versteeg. EFC’58 leed veel balverlies, was slordig en onrustig aan de bal en de weinige aanvallende acties strandden veelal in schoonheid.

Licht overwicht
Jorick Priem kwam niet echt los, werd fel op de huid gezeten en spits Nick Zandstra kon ook amper worden bereikt. De tegenstander uit Doornspijk, die fel verdedigde kwam ook niet verder dan wat lange halen en had over grote delen van de eerste helft zelfs een licht overwicht. EFC’58 keeper Kevin Schuur moest bij de les blijven en deed dat ook goed, maar uit een scrimmage voor de goal had de bal ook zomaar binnen kunnen vallen. EFC’58 leek het meest last te hebben van de spanning en gaf veel onnodige vrije schoppen weg die gelukkig dan wel weer goed verdedigd werden. Op slag van rust kreeg de thuisploeg een redelijk grote kans maar die werd door DSV’61 goed verdedigd en na amper doelpogingen van beide kanten floot de scheidsrechter van der Elst voor het rustsignaal.

Toverdrankje
De spelers van EFC’58 hadden in de rust waarschijnlijk een toverdrankje genuttigd, want vanaf het fluitsignaal voor de tweede helft was er een compleet ander en aanvallend EFC’58 te zien. De prima voorzet van Achraf Agarmaoine kon nog gekeerd worden door de keeper en een paar minuten later liet Nick Zandstra na om te scoren en weer stond de keeper een openingsgoal in de weg. Dan toch een lange pass van Mats Steijlen op Jorick Priem, tikkie breed en Nick Zandstra liep binnen. 1 – 0. in de 52ste minuut. Daarna speelde EFC het weer goed uit, Gerjan van den Ham twijfelde niet en schoot strak in: 2 – 0 in de 54ste minuut. Kort erop liet DSV de kans op een aansluitingstreffer liggen en bleef het gelukkig 2-0. Maar EFC knalde er meteen overheen en na een prima aanval tekende Gerjan van den Ham de 3-0 aan. 56ste minuut.

Mooie aanval
Binnen 10 minuten werd DSV weggevaagd. Ali El Haddadi gaf een mooie voorzet op het hoofd van Nick Zandstra, helaas over, maar EFC voetbalde weer. Blessures aan beide kanten en EFC wisselde Justin Dekker voor Achraf Agarmaoine en Hicham Zekhnini voor Ali El Haddadi. Vrijetrap op 25m voor EFC’58, maar de inzet van Jorrick priem was te zwak en de keeper pakte de bal. DSV ging er vandoor maar Justin Dekker kon ruimen voor het gevaarlijk werd. EFC liet weer een mooie aanval zien; Jorick Priem lanceerde Jesse Versteeg, die op zijn beurt Gerjan van den Ham bereikte, maar deze kon de bal net niet genoeg controleren en schoot naast.

Volledig van de mat
Dan toch DSV dat in de 72ste minuut wat dreiging had, maar de corner werd rakelings naast gekopt. Xander van den Bor en Ewan Dekker kwamen in het veld voor de uitstekend spelende Lucas Schuur en Mats Steijlen. Xander van den Bor liet zijn snelheid gelden en kon Hicham Zekhnini, die overigens erg goed inviel, helaas net niet bereiken. In de 81ste minuut een schot van Jorick Priem ging net over. Dan moest DSV toch nog een keer aan de noodrem trekken en kreeg EFC een penalty omdat Jorick Priem werd vastgehouden. Nick Zandstra tekende in de 85ste minuut de 4 – 0 aan. De thuisploeg had in de slotfase de score kunnen vergroten maar speelde dat niet goed uit. Het speelde vandaag in 10 minuten tijd DSV volledig van de mat, dat na alle inspanningen in de eerste helft blijkbaar alle kruit verschoten had. EFC’58 is nog niet zeker van de nacompetitie, maar de kans is zeer groot. DSV moet hopen dat het in de laatste wedstrijd nog veilig blijft.