Periodetitel uit beeld voor DVS’33 Ermelo na nederlaag tegen GVVV

De derde periodetitel is voor DVS’33 Ermelo uit beeld geraakt na de thuisnederlaag op zaterdag 13 mei tegen de nummer twee op de ranglijst, GVVV. De runner-up leidt nu zelf alleen de dans om deze prijs, terwijl het met nog twee speelronden voor de boeg al gegarandeerd is van de nacompetitie. De strijd om het kampioenschap duurt onverminderd voort, terwijl de geelzwarten een plaatsje zakten op de ranglijst. Stevan de Geijter begon met een wijziging in de basisopstelling. Ali Akla stond weer aan de aftrap in plaats van Joram Bakker.

Door Joop Tomassen, foto’s: Theo Aalten.

DVS overleeft overwicht in laatste kwartier voor rust
Ook in deze wedstrijd begonnen beide clubs behoudend. In het eerste kwartier gebeurde er niets, behalve na de strakke pass van Sem de Wit achter de Veenendaalse defensie. Stef Nijland probeerde het vanuit een lastige hoek, maar trof doelman Jan van Willige op zijn weg. In het volgende kwartier kwam GVVV ook nog niet verder dan een te scherpe voorzet en een schot van Berrio, dat over het doel draaide. De bezoekers hadden toen al wel de druk opgevoerd, maar kregen de eerste kans pas in de 32e minuut na een omschakelmoment, waarin er een twee-tegen een-situatie ontstond. Nicky van Hilten redde echter met de voet op de inzet van Byron Burgering. Vijf minuten later was de topscorer van GVVV op snelheid lost van Sem de Wit, maar was zijn vervolgactie niet goed. Geen van beide clubs creëerde daarna voor rust nog wat, zodat die inging met 0-0.

DVS na rust ongelukkig op achterstand
Aanvankelijk was het spelbeeld hetzelfde als in het laatste kwartier voor de rust en hadden beide clubs zicht op de openingstreffer. Na Ermelo’s balverlies in de 51e minuut schoot Jonathan Vergara Berrio op de lat en in de 60e minuut kopte Ali Akla uit een voorzet van Omar El Ghazouani naast. DVS kwam daarna ook goed onder de druk van de tegenstander uit en beleefde de beste fase van de wedstrijd met meer balbezit. Dat eindigde abrupt na een foutieve uittrap van doelman Daan Huiskamp naar de moeilijk aanspeelbaren invaller Gaston Salasiwa. De goalie kreeg de bal per omgaande terug met een raak schot van Genrich Sillé. Met de gepleegde wissels kreeg DVS de schade iet meer gerepareerd. Invaller Lars van Wetering zag een voorzet van Nicky van Hilten in de 79e minuut net aan zich voorbij gaan en dat was ook het laatste Ermelose gevaar in de wedstrijd. Daan Huiskamp keerde in de 82e minuut nog knap een inzet Berrio, maar moest in de slotminuut toch nog de 0-2 toestaan. Een inspeelpass werd alert onderschept door invaller Danny de Leeuw, die Byron Burgering in staat stelde om met een schuiver in de linkerhoek zijn seizoentotaal op 22 te brengen.