Twintigste Unicefloop Ermelo groot succes

De 20e editie van de Unicef loop in Ermelo was een groot succes.
De 20e editie van de Unicef loop in Ermelo was een groot succes.
Foto: archief Jan de Roo

In de 182e aflevering van de ‘Sportartikelen uit de oude doos’ van donderdag 4 oktober 2002 een verslag van de 20e editie van de Unicefloop, die op zaterdag 29 september 2001 werd gehouden vanaf het terrein van Sonneheerdt in Ermelo. Op zaterdag 24 september 2016 werd de Unicefloop voor het laatst gehouden. Na 35 jaar kon de toenmalige werkgroep geen opvolgers vinden. 

Door Bram Burggraaff.

Prachtig weer
Het was prachtig weer afgelopen zaterdag tijdens de 20e Unicefloop van Ermelo. De startplaats was deze keer het terrein van Sonneheerdt. De voorlopige opbrengst wordt geschat op 25.000 gulden, maar de ervaring heeft geleerd dat de sponsors hun bijdragen aan de deelnemers wel eens willen verhogen. Daarom ligt een definitieve opbrengst van rond de 26.000 gulden voor de hand, aldus insiders.

Ondersteuning
Medewerkers van Sonneheerdt hebben zich enorm ingezet om de Unicefloop tot een groot succes te maken. Het startbureau dat in de kantine was gevestigd, beschikte over een mooie ruimte en de huishoudelijke dienst bood op alle fronten ondersteuning. Aan het einde van de dag mocht één medewerker van de organiserende werkgroep een boeket in ontvangst nemen, omdat hij gedurende anderhalve dag de mensen van Unicef met raad en daad terzijde had gestaan.

Sponsorloop
De loop voor Unicef is een sponsorloop, dat wil zeggen dat de deelnemers van te voren sponsors zoeken, omdat zij zich willen inzetten voor hun leeftijdsgenootjes die het minder getroffen hebben in hun leven. De opbrengst van de 20e Unicefloop gaat naar straatkinderen in Vietnam. Zo’n drukte zaterdagmorgen op het terrein van Sonneheerdt, landelijk centrum voor slechtzienden en blinden, hadden taxichauffeurs die bewoners kwamen afzetten nog nooit gezien.

Getrakteerd
Grote groepen kleuters begeleid door vaders en moeders, maar ook opa’s en oma’s stonden klaar om van start te gaan voor hun vier kilometerroute op het terrein van Sonneheerdt waar zij veilig konden wandelen. Dat zij onderweg ook nog getrakteerd zouden worden op een spannend toneelspel in afleveringen door toneelgroep ‘De Spiegel’ en op een ijsje dat hen werd aangeboden door het Avondvierdaagse Comité, was toen nog onbekend. Alleen het idee al om met z’n allen te wandelen, maakte hen blij gespannen.

In het bos
Voor de oudere leerlingen van de Ermelose basisscholen was vroeg in de morgen door de medewerkers van de Unicefloop in het bos oostelijk van de Putterweg, een prachtige route uitgezet. Liefhebbers van paddenstoelen konden hun hart ophalen in het prachtige herfstbos. Scouting Alexander verzorgde onderweg uitdagende activiteiten voor de deelnemers zoals paal worstelen, een touwbrug en brancard dragen. Zo’n 670 deelnemers brachten door middel van sponsorgeld of inschrijfgeld een geweldig bedrag bijeen. Met begeleiders waren er ruim 1000 wandelaars op de been.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen