Schaak- en damtafels in Ermelo officieel in gebruik genomen

Schaken en dammen op het grasveldje voor dienstencentrum De Baanveger.
Schaken en dammen op het grasveldje voor dienstencentrum De Baanveger.
Foto: Sape Westra

Op woensdagmiddag 3 mei zijn de zes schaak- en damtafels, die op drie plaatsen in de gemeente Ermelo zijn geplaatst, officieel in gebruik genomen.

Van Sape Westra.

Lange weg
De tafels op het grasveldje voor dienstencentrum De Baanveger waren uitgekozen als locatie voor een korte bijeenkomst. Tijdens een gezellig samenzijn memoreerde Sape Westra de lange weg die was afgelegd en prees hij de inzet van de verschillende betrokkenen. De tafels vormen een onderdeel van een landelijk netwerk van tafels, die in ruim 150 gemeenten denksport in de publieke ruimte mogelijk maken.

Mat en winst
Daarna benadrukte wethouder Sarath Hamstra het belang van dit soort initiatieven. Het stimuleert volgens hem mensen, jong en oud, om samen te komen en elkaar te ontmoeten. De officiële ingebruikname van de tafels bestond uit een korte uitleg over het schaakbord en het dambord en het uitvoeren van een paar zetten. In de schaakpartij leidde dat tot mat, in de dampartij tot de winst van twee schijven.

Bijzonder
Dat schaken mensen bij elkaar brengt, soms op bijzondere wijze, werd bevestigd door één van de oudere aanwezigen die vertelde dat hij nog steeds schaakt, tegenwoordig met zijn drie kleinkinderen waarvan er twee in Canada wonen. Een aantal leden van de lokale schaakvereniging VSG zal rond de locaties Baanveger en Kwetternestpark regelmatig een activiteit organiseren voor belangstellenden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen