EFC’58 wint in pittige derby ruim van Zeewolde

EFC’58 heeft op zaterdag 1 april met een ruime 4-0 overwinning tegen Zeewolde revanche genomen voor de 3-2 nederlaag die het eerder leed tegen de ploeg van de succesvolle oud-trainer Carl Aventurin. Op de ranglijst was het stuivertje wisselen tussen beide ploegen. De Ermelose derdeklasser staat nu met 27 punten uit 16 duels op de derde plaats.

Van Bram Burggraaff, met fotoreeks door Dimitri Steijlen.

Op het randje
Beide ploegen gingen vanaf het beginsignaal voluit; men gaf elkaar weinig ruimte en de duels waren regelmatig op het randje. Jorick Priem reageerde tegen de scheidsrechter, nadat hij hard onderuit gehaald was en kreeg een gele kaart, blijkbaar werd schoppen toegestaan, maar praten niet.

Strak in de kruising
In de 14e minuut opende EFC de score door een schitterend doelpunt van Ali El Haddadi, die de bal strak in de kruising trapte: 1-0. Beide ploegen bleven de aanval zoeken en kregen kansen. In de slotfase van de eerste helft raakte Gerjan van den Ham namens de thuisploeg de lat. Toch wist EFC nog voor de pauze de voorsprong te vergroten. Jorick Priem werd binnen het zestienmetergebied gevloerd, waarna Nick Zandstra vanaf elf meter de 2-0 binnenschoot.

Op het verkeerde been
In de tweede helft gingen beide partijen met dezelfde energie door. Als na enkele minuten werd Jorick Priem gelanceerd door Nick Zandstra. De snelle aanvaller zette de keeper en de back van Zeewolde op het verkeerde been en scoorde de beslissende 3-0.

Prima
Zeewolde probeerde het nog wel, maar verdedigend stond het prima bij de Ermelose ploeg met daarbij een belangrijke rol voor Kevin Schuur, want in het laatste kwartier van het duel tikte de doelman van EFC een bal uit de kruising en stopte een penalty van de bezoekers.

Dik verdiende zege
Nadat de scheidsrechter een doelpunt van de thuisploeg ten onrechte had afgekeurd, werd het vlak voor tijd toch nog 4-0 voor EFC’58 door een doelpunt van Jorick Priem. Een dik verdiende zege voor de Ermeloërs, die goed druk zetten, waardoor de ‘polderbewoners’ niet echt in hun spel konden komen.

Zaterdag 15 april
EFC’58 is in het komende Paasweekend vrij en hervat de competitie op zaterdag 15 april met een uitwedstijd tegen Elspeet, dat met 11 punten uit 16 wedstrijden hekkensluiter is in de derde klasse B. De Ermelose ploeg won op de thuiswedstrijd op 19 november 2022 met 4-0.