DVS’33 Ermelo in slotfase langs Staphorst

DVS’33 Ermelo heeft op zaterdag 1 april de thuiswedstrijd tegen Staphorst met 1-0 gewonnen dankzij een schitterend doelpunt van ‘man of the match’ Stef Nijland. De Ermelose Derde Divisionist is met 42 punten uit 27 duels Sportlust’46, de nummer zes van de ranglijst tot op één punt genaderd.

Door Bram Burggraaff, met fotoreeks van Theo Aalten

Verrassend schot
Beide ploegen gingen voor de winst, wat een aantrekkelijke wedstrijd opleverde met legio kansen en mogelijkheden, mede doordat er veel fouten werden gemaakt. Stef Nijland zorgde in de 6e minuut voor het eerste gevaar met een verrassend schot, dat door Staphorst-doelman Jorick Maats met moeite tot corner verwerkt werd.

Scherpe voorzet
Direct daarna ging Stan Haanstra alleen op het DVS-doel af, maar de weg was nog lang, waardoor de veel snellere Stef Nijland zijn verdediging kon assisteren door het gat dicht te lopen. Na ruim een kwartier werd een scherpe voorzet van diezelfde Nijland voor het doel van de gasten door iedereen gemist.

Afgekeurd
In de 22e minuut kreeg Marlon Luchtenberg namens Staphorst een goede schietkans, maar de bal werd geblokt door Maarten van Dijk. Tien minuten later kwam DVS goed weg, toen een doeltreffende kopbal van Sander de Grote werd afgekeurd door een omstreden vlagsignaal van de assistent-scheidsrechter.

Net te kort
In de 33e minuut was de thuisploeg weer dichtbij een treffer, maar Lars Huber kwam net te kort bij een voorzet van Stef Nijland. Zes minuten voor de rust werd een kopbal van Nicky van Hilten op aangeven van Nijland door doelman Maats, die steeds beter in de wedstrijd kwam, gekeerd.

Matig
DVS’33 Ermelo begon matig aan de tweede helft. Na twee minuten miste spits Stan Haanstra al een grote kans en tien minuten later verscheen de Staphorst-aanvaller alleen voor het DVS-doel, maar hij had te veel tijd nodig om tot een schot te komen, waardoor Sem de Wit nog net kon ingrijpen.

Via de vingertoppen
DVS’33 Ermelo leek in de 65e minuut de score te openen. Lars Huber bereikte in het strafschopgebied Stef Nijland, die zich knap vrijspeelde en uitstekend inschoot. Via de vingertoppen van de uitblinkende doelman Maats belandde de bal echter op de paal.

Buitenspel
Tien minuten later was de doelman van Staphorst kansloos, toen Ali Akla de bal inkopte, maar deze keer stond buitenspel een Ermelose treffer in de weg. In de 80e minuut eiste DVS-doelman Piotr Gorczyca, een hoofdrol voor zich op.

In de kruising
Een knap schot van Julius Duits werd door de vervanger van de geblesseerde Daan Huiskamp met een schitterende safe tot corner verwerkt. Invaller Nassim El Ablak bereikte 5 minuten later Stef Nijland die vanaf zo’n 20 meter de bal schitterende in de kruising schoot: 1-0.

Geknoei
De wedstrijd leek gespeeld, maar Staphorst wist in de slotfase bijna nog te profiteren van geknoei in de Ermelose defensie. Een hard schot van Arnoud Talen werd knap gekeerd door Piotr Gorczyca en even later kreeg Yoeri Mijnheer een niet te missen kans, maar de DVS-keeper wist met zijn hak opnieuw de gelijkmaker te voorkomen.

Zaterdag 8 april
DVS’33 Ermelo speelt op zaterdag 8 april een uitwedstrijd tegen Urk, dat dankzij een 3-0 zege op Ter Leede steeg naar de 13e plaats met 32 punten uit 27 duels en daarmee enige afstand heeft genomen van de gevarenzone. De wedstrijd in Ermelo op zaterdag 15 oktober 2022 eindigde in een 2-4 overwinning voor de ploeg uit Urk.