Deel 1: DVS’33 Ermelo wil vaste waarde in de Hoofdklasse worden

Een groepsfoto van Ajax C1 en DVS C1 tijdens het grote Internationale Jeugdtoernooi.
Een groepsfoto van Ajax C1 en DVS C1 tijdens het grote Internationale Jeugdtoernooi.
Foto: archief Jan de Roo

In de 176e aflevering van de ‘Sportartikelen uit de oude doos’ van donderdag 9 augustus 2001 een artikel in twee delen over DVS’33, de grootste voetbalclub van Ermelo. Deze altijd ambitieuze Ermelose vereniging speelt anno 2023 in de Derde Divisie zaterdag van de KNVB. Vandaag deel 1.

Door Bram Burggraaff.

Ambitieus
De Ermelose amateurvoetbalclub DVS’33 is een ambitieuze vereniging. De doelstelling is een vaste waarde in de Hoofdklasse van het zaterdag amateurvoetbal te worden. De organisatie is er al jaren klaar voor. De vereniging heeft een prachtige accommodatie, een professionele aanpak in de verschillende besturen en commissies, ruim 1000 leden, een grote groep vrijwilligers, een groeiend aantal sponsors en een prima jeugdopleiding. Op de mooie velden van DVS aan de Sportlaan in Ermelo spelen pupillen, junioren, senioren en dames zowel prestatief als recreatief. Trimclub Keep Fit is er voor de wat oudere leden, die toch nog actief willen blijven. Sinds kort kunnen ook de allerjongsten bij DVS’33 terecht. Een groep Bambino’s, jongens en meisjes van 4 en 5 jaar, trainen tijdens het seizoen op zaterdag en stromen automatisch door naar de F-pupillen.
Jeugdafdeling

Groot Internationaal Jeugdtoernooi
De jeugdafdeling van DVS’33 heeft ruim 500 leden. Er wordt gewerkt met een jeugdplan. De hele organisatie van de jeugd werkt aan de hand van dit plan. DVS heeft de beschikking over gediplomeerde trainers voor jeugdvoetballers in alle leeftijdscategorieën. De jeugdopleiding heeft een goede naam en dikwijls bezoeken scouts van Betaald Voetbal Organisaties het sportpark in Ermelo en vertrekken er spelers naar jeugdelftallen van betaalde clubs. Zo vertrok enkele jaren geleden Richard Terpstra naar de jeugd van Vitesse in Arnhem, waar hij onlangs zijn debuut maakte in het eerste team. Aan het einde van vorig seizoen verhuisde Harry van Wilgenburg van DVS D1 naar FC Utrecht waar hij komend seizoen in de C1 speelt. Jaarlijks organiseert DVS’33 rond Hemelvaartsdag een groot Internationaal Jeugdtoernooi. Vele beroemde clubs uit binnen- en buitenland hebben reeds deelgenomen aan dit tweedaagse evenement. Dit jaar werd het toernooi bij de C-junioren gewonnen door Ajax C1 en bij de B-junioren door Estrada Amadora uit Portugal.

Vrijwilligers en sponsors
Ruim 300 vrijwilligers zorgen ervoor dat DVS’33 een unieke vereniging is, waar altijd wat te beleven valt voor jong en oud. Het hele seizoen worden er diverse evenementen georganiseerd door creatieve en enthousiaste leden. De laatste seizoenen zit er een duidelijke groei in het aantal sponsors. Het invoeren van verschillende sponsorpakketten bleek een succes. Aan het einde van dit seizoen werd bekend dat DVS een nieuwe hoofdsponsor aan zich heeft weten te binden, namelijk Matrix B.V. De financiële middelen van de sponsors zijn nodig om de huishouding draaiende te houden. DVS blijft op zoek naar sponsors die de vereniging een warm hart toedragen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen