Waterpolo Heren ZEW Ermelo eindigen seizoen met een overwinning

Het eerste Heren team van ZEW Ermelo.
Het eerste Heren team van ZEW Ermelo.
Foto: Han Beltman

Zaterdag 25 maart speelde het eerste Heren team van ZEW hun laatste waterpolo competitiewedstrijd tegen Swol 1894 uit Zwolle. Door een 9-5 overwinning staat ZEW nu op een tweede plaats in de competitie, en is het afhankelijk van de concurrentie of dit ook zo blijft. De koploper uit Kampen is niet meer in te halen.

Dit bericht zwemvereniging ZEW Ermelo.

Onfortuinlijke start
ZEW begon de eerste periode onfortuinlijk en zag eigen doelpogingen niet resulteren in doelpunten, terwijl Swol de weinige kansen die ze hadden direct verzilverde in punten. Keeper Thijs Waardenburg wist nog redding te brengen door een strafworp tegen te houden, waardoor de Ermelo’ers uiteindelijk tegen 1-3 achterstand aankeken.

Uitgekookte aanvallen
In de tweede periode toonde de thuisploeg veerkracht en wat resulteerde in 3-3 stand. Onder andere door een benutte strafworp van Niek Lebbink. De derde en vierde perioden waren voor ZEW. De wedstrijd werd gecontroleerd door de thuisploeg met een degelijke verdediging onder leiding van Rene Foppen en uitgekookte aanvallen. Eindstand 9-5 in het voordeel van ZEW.

Doelpuntenmakers: Rene Foppen, Niek Lebbink (3x), Bram Schep, Joris de Graaf, Gijs Bont, Hidde Koops en Roland Bes.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen