Dindoa doet sportieve plicht tegen Tweemaal Zes

Dindoa doet zijn sportieve plicht door met 23-15 te winnen van hekkensluiter Tweemaal Zes.

Dindoa heeft op zaterdag 25 maart de laatste thuiswedstrijd in de zaal tegen Tweemaal Zes met 23-15 gewonnen. Daarmee deden de Ermelose korfballers hun sportieve plicht, want de ploeg uit Maartensdijk moest winnen om zich te handhaven in de Overgangsklasse.

Door de 24 -19 overwinning van kampioen SCO European Aerosols tegen Drachten / Van der Wiel is Dindoa, met alleen de wedstrijd in en tegen Heerenveen nog voor de boeg, gestegen naar de tweede plaats van de ranglijst met 18 punten uit 13 duels.

Van Bram Burggraaff met medewerking van Daniek van de Kamp en Jan Willem van den Berg, foto: Rik van de Bos

Onderschatting
Na de overtuigende winst in de uitwedstrijd tegen Tweemaal Zes leek er bij Dindoa toch sprake van enige onderschatting, want de Ermelose ploeg stond na enkele minuten al met 0-3 achter. De thuisploeg had onvoldoende grip op het ontregelende spel van de gasten en wist maar moeizaam kansen te creëren.

Vijfmaal op rij
Langzaam kwam Dindoa beter in de wedstrijd en via een 3-4 score werd met nog vijf minuten te spelen een 8-8 gelijke stand bereikt. In de laatste vijf minuten van de eerste helft maakten de Ermelose korfballers het verschil op de ranglijst duidelijk door vijfmaal op rij te scoren en met een 13-8 voorsprong de rust in te gaan.

Ermelose doelpuntenmachine
Tweemaal Zes opende in de tweede helft de score, waardoor er toch nog enige hoop was op een stunt, ook omdat Dindoa verzuimde te scoren in de eerste fase na de rust. Hierna begon de Ermelose doelpuntenmachine weer op stoom te komen en werd de stand naar 21-11 getrokken. De overwinning was binnen en trainer Hugo van Woudenberg zette de laatste tien minuten en aantal A-junioren in om ze ervaring op te laten doen. Met Boaz Poppe, Jimmy van den Brink, Marieke van den End en Demi Vliek speelde Dindoa de wedstrijd uit die eindigde in een 23-15 overwinning.

Doelpunten Dindoa: Saskia Lieman 7, Daphne van den Berg 5, Bjarne Sinneker 4, Lars van der Velde 4, Karianne van der Velde, Aniek Odding en Roy van Boven 1.

Zaterdag 1 april
Dindoa speelt op zaterdag 1 april de laatste zaalwedstrijd uit tegen middenmoter Heerenveen; aanvang 20.00 uur. Daarna kan het veldseizoen beginnen. Men gaat ervan uit dat de aannemer op tijd klaar is, zodat er half april gestart kan worden op een compleet nieuw kunstgrasveld.

Dindoa 2
Dindoa 2 speelde een verdienstelijke wedstrijd tegen het sterke Groen Geel, maar verloor wel met 14-23. Dindoa 3 behaalde een belangrijke 20-23 overwinning op DOS Kampen 3 en heeft nu voldoende punten om ook het volgende zaalseizoen in de tweede klasse te spelen.