Ongelukkig EFC’58 verliest van Hoevelaken

EFC’58 heeft op zaterdag 25 maart, in een duel dat sterk werd beïnvloed door de slechte weersomstandigheden, met 0-3 verloren van concurrent Hoevelaken. De Ermelose derdeklasser is gezakt naar de vierde plaats op de ranglijst met 24 punten 15 duels.

Van Bram Burgggraaff, met fotoreeks door Dimitri Steijlen.

Harde wind
Beide ploegen hadden last van de harde wind op sportpark ‘De Zanderij’. In de 11e minuut kwam EFC’58 goed weg, toen doelman Kevin Schuur werd omspeeld, maar de bal kwam tegen de paal. Drie minuten later verscheen Nick Zandstra alleen voor de keeper van Hoevelaken, maar kon net niet afronden.

Buitenspel
EFC’58 mocht een aantal corners nemen, echter zonder resultaat. In 29e minuut viel Nick Zandstra uit bij de thuisploeg die het ook al moest doen zonder de geschorste Jorick Priem. In de slotfase van de eerste helft werd EFC nog gevaarlijk met een schot van Nathan Brandwagt dat gekeerd werd door de keeper van Hoevelaken, bovendien werd een doelpunt van Xander van den Bor afgekeurd wegens buitenspel.

Tussen de benen door
EFC’58 kwam vijf minuten na de rust op een 0-1 achterstand door een heel ongelukkig doelpunt, waarbij de bal tussen de benen door van Kevin Schuur in het doel verdween. Bij de 0-2 van Hoevelaken in de 64e minuut had EFC-doelman Schuur opnieuw pech.

‘Kletsnatte’ slotfase
De thuisploeg was in de 68e minuut dichtbij de aansluitingstreffer, maar een ‘spetter’ van Gertjan van de Ham belandde op de lat. Door een hoosbui werd het een ‘kletsnatte’ slotfase, waarbij Hoevelaken in de laatste seconden de eindstand nog op 0-3 wist te bepalen.

Zaterdag 1 april
EFC’58 speelt op zaterdag 1 april opnieuw een thuiswedstrijd als Zeewolde op bezoek komt. De uitwedstrijd op 12 november 2022 werd door de Ermeloërs met 3-2 nipt verloren. De polderbewoners kwamen afgelopen zaterdag niet in actie en staan nu op de derde plaats van de ranglijst met 25 punten uit 15 duels.