FC Horst in slotfase onderuit tegen Hatto-Heim

FC Horst-doelman Tim Crama wist telkens weer redding te brengen.

FC Horst heeft zich zaterdag 25 maart niet kunnen revancheren voor de 1-5 thuisnederlaag die het eerder dit seizoen leed tegen het laaggeplaatste Hatto-Heim. De wedstrijd in Hattem eindigde in een nipte 1-0 nederlaag voor de Ermelose tweedeklasser. FC Horst is met 22 punten uit 18 wedstrijden gezakt naar de zevende plaats van de ranglijst.

Van Bram Burggraaff.

Knap
Op een nat en winderig sportpark ’t Achterveen in Hattem ontspon zich een aantrekkelijk duel met veel strijd van beide kanten. In de beginfase redde FC Horst doelman Tim Crama knap, toen Bram Neuteboom alleen op hem afkwam.

Tweemaal dichtbij
In de laatste vijf minuten voor de rust was FC Horst tweemaal dichtbij de openingstreffer, maar een inzet van Melle van Scherpenzeel ging voorlangs en een schot van Tijn van Wijk werd gestopt door Hatto-Heim keeper Jorick Mensink.

Gevaarlijk
In de tweede helft werd FC Horst door de thuisploeg naar achteren gedrukt, maar was wel gevaarlijk met counters. Beide ploegen gingen voor de winst. In de 75e minuut dreigde Jesse Winkelaar door de Ermelose defensie te breken, maar werd door Christian Schoonhoven aan het shirt getrokken.

Rood
Scheidsrechter Willems uit Zeewolde gaf eerst voordeel, maar dat leverde niets op. De speler van FC Horst moest met rood het veld verlaten. De alsnog toegekende vrije trap van Tijmen Neuteboom werd nog van richting veranderd en ging daardoor rakelings naast.

Het beslissende doelpunt
Beide partijen leken zich al verzoend te hebben met een doelpuntloos gelijkspel, toen Hattto-Heim in de 89e minuut het beslissende doelpunt scoorde. Uit een voorzet van Jesse Winkelaar kopte invaller Noah Brommer de 1-0 binnen. In de vijf minuten die de scheidsrechter nog liet spelen, slaagde FC Horst er niet in om een gelijkspel uit het vuur te slepen.

Zaterdag 15 april
FC Horst is vanwege een oneven aantal ploegen in de tweede klasse I en een inhaalweekend de komende twee weken vrij. De Ermelose ploeg hervat de competitie op zaterdag 15 april in Zwolle tegen Be Quick’28, dat met 19 punten uit 17 duels op de ‘gevaarlijke’ negende plaats staat. De wedstrijd in Ermelo eindigde in een 2-2 gelijkspel.